Borek0073 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witam, zamierzam kupić tylną przerzutkę (kaseta shimano z 8 przełożeniami) Mogę przeznaczyć około 100zł, przerzutka może być używana, najlepiej z krótkim wózkiem bo często jeżdżę w terenie (amatorsko) Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Trochę droższa Shimano SLX GS (średni wózek). Będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Albo taniej- szosowa sora rd-3400 z krótkim wózkiem, w bikestacji i cr za 55zł/szt. Daję radę w łagodniejszym mtb, trzeba tylko dokładniej dobrać długość łańcucha i pilnować przekosów, szczególnie "3:1". Silna sprężyna w połączeniu z krótkim wózkiem minimalizuje uderzanie przerzutki o ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borek0073 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Z tego co wiem SLX nie ma regulacji z tyłu a mam klamkomanetki Shimano które też jej nie mają :/ A Deore? Jeśli tak to który model, używany XT czy nowy RD-M? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borek0073 Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 http://allegro.pl/item1099906332_przerzutka_tylna_shimano_deore_rd_m591_sgs_bs.html http://allegro.pl/item1099924446_lancuch_deore_hg50_bikestacja.html Taki zestaw dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeJot Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Shimano Deore to dobry sprzęt. Po 500km żadnych problemów. Została raz wyregulowana tuż po zakupie i śmiga. Niedługo wybije jej 1 roczek Jedynym mankamentem, który zauważyłem to głośne kółeczka. Najlepiej od razu po zakupie warto jest je nasmarować jakimś stałym smarem. No i oczywiście warto dbać o czystość przerzutki, bo błotko, piach i inny syf nie służy żywotności, a tym bardziej kulturze pracy. Co do zestawu, który podałeś to na pewno powinno dobrze współpracować, gdyż sam posiadam taką przerzutkę i taki sam łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 500 km to jest śmieszny przebieg. Deore pochodzi z 6 tys bez luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borek0073 Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 A czy nie będzie problemem 8 przełożeń? Bo na wielu aukcjach pisze że deore są na 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Będzie działało. To że przerzutka jest dedykowana do napędów 8 - biegowych nie znaczy, że nie zadziała dobrze z 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borek0073 Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 W moim przypadku na odwrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeJot Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 500 km to jest śmieszny przebieg. Deore pochodzi z 6 tys bez luzów. Jak przejadę te 6 tys. km to napiszę co myślę o tej przerzutce. To jest opinia na dzień dzisiejszy. Może być tak, że jutro mi się rozleci i będzie miło, ale z tego co wyczytałem to nic takiego nie powinno się stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2325 Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Jak dla mnie przerzutka bardzo dobra, ale nie w teren, strasznie tłucze o ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 W moim przypadku na odwrót Nie ma znaczenia. Będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.