Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] ~100zł, 8 biegów

Borek0073

Rekomendowane odpowiedzi

Albo taniej- szosowa sora rd-3400 z krótkim wózkiem, w bikestacji i cr za 55zł/szt. Daję radę w łagodniejszym mtb, trzeba tylko dokładniej dobrać długość łańcucha i pilnować przekosów, szczególnie "3:1". Silna sprężyna w połączeniu z krótkim wózkiem minimalizuje uderzanie przerzutki o ramę.

Shimano Deore to dobry sprzęt. Po 500km żadnych problemów. Została raz wyregulowana tuż po zakupie i śmiga. Niedługo wybije jej 1 roczek :)

Jedynym mankamentem, który zauważyłem to głośne kółeczka. Najlepiej od razu po zakupie warto jest je nasmarować jakimś stałym smarem.

No i oczywiście warto dbać o czystość przerzutki, bo błotko, piach i inny syf nie służy żywotności, a tym bardziej kulturze pracy.

Co do zestawu, który podałeś to na pewno powinno dobrze współpracować, gdyż sam posiadam taką przerzutkę i taki sam łańcuch.

500 km to jest śmieszny przebieg. Deore pochodzi z 6 tys bez luzów.

Jak przejadę te 6 tys. km to napiszę co myślę o tej przerzutce. To jest opinia na dzień dzisiejszy. Może być tak, że jutro mi się rozleci i będzie miło, ale z tego co wyczytałem to nic takiego nie powinno się stać :icon_lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...