kubzys Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 nie wiem czy zrozumiecie, ale czy jak założę taki wolnobieg: http://allegro.pl/item1097722897_wolnobieg_8_rzedowy_13_28_zebow_nowy.html to będzie tak że mam manetkę na 8 biegów i jak wezmę na 7 to jest na 7 a nie tak jakoś że na co wejdzie to na tym będzie. pytam się dlatego bo w rowerze mam teraz wolnobieg na 6 i założyłem manetki na 6 ze starego roweru bo w tym rowerze było coś takiego że były tylko kreski narysowane a nie biegi. i jak chciałem żeby mi wyregulowali to facet powiedział że to nie jest do tego przystosowane że musi być specjalne. więc się pytam czy jak złożę wolnobieg to będą biegi normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Strasznie mętnie tłumaczysz ale myślę że to o to chodzi: kaseta/wolnobieg i manetki to komplet. 7-rzędowa (8, 9....) to i manetka na 7 biegów (8, 9....). Kiedyś w epoce węgla (chociaż może jeszcze takie zakładają) były takie manetki jak opisujesz, przesuwało się dźwignie nie o stały indeks ale stopniowo aż łańcuch nie przeskoczył wyżej/niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Tak, jak założysz ten wolnobieg z 8-rzędową manetką, to jak wrzucisz 7 na manetce to będzie 7 na wolnobiegu i analogicznie z wszystkimi biegami zakresu Oczywiście, tak będzie, jeśli najpierw to ładnie wyregulujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 aha, dzięki. wszystko już wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.