Skocz do zawartości

[rower do 2400zł] Problem z Wheelerem...

Nortonn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Jestem w trakcie poszukiwań nowego roweru Wheelera, poprzednia 600 została sprzedana.

Napaliłem się na model PRO39 w barwach na rok 2010. Okazuje się jednak, że najwyższy rozmiar ramy to 21". Poprzednio miałem 22,5" i tym razem sprzedawca sugeruje mi ten rozmiar ramy. Niestety wyższe modele Wheelera na ten rok nie posiadają większej ramy. Można zamówić model PRo1900 ale jest to już o wiele gorszy rowerek do wcześniej wspomnianego.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Budżet: do 2400zł

Hamulce: chciałbym tarczowe najlepiej hydro

Wielkie dzięki!

Napisano

No nie, dla 186 cm. rama Wheeler 21" na pewno nie jest za mała.

http://www.wheelerworldwide.com/products.php?func=p_detail&p_id=28&pc_parent=8

W porównaniu do mojego poprzedniego roweru to wydaje mi się, że pozycja za sterami nieco się skurczyła. Biorąc pod uwagę pracę nóg to mięśnie brzucha pracują bardziej niż poprzednio ale może to lepiej :D Kolorystyka tego modelu na żywo wygląda powalająco :)

Coś w stylu białego, perłowego koloru z palety lexusa IS ;)

• Mod Team
Napisano

Coś tak się napalił na Wheelera? Za takie złotówki to już można coś wybrać. A z tą ramą to chyba przesadzasz 21" jak dla mnie jest ok. do twojego wzrostu.

Napisano

Witam,

Za taką kwotę to nie warto go kupować, sam kupiłem wheelera 39 pro ale z 2009 roku za 1500, więc te 2400 to za dużo a takiej dużej różnicy nie ma pomiędzy modelami na 2009 rok i 2010 rok.

Napisano

Kolory to akurat mnie nie ruszają , jednak rama na pewno nie jest za mała.

Faktycznie kolor to sprawa drugorzędna, może być każdy z wyjątkiem czerwonego :icon_mrgreen:

Coś tak się napalił na Wheelera? Za takie złotówki to już można coś wybrać.

To będzie już n-ty rower tej marki. Po prostu jest sprawdzona, mocne i solidne rowery :rolleyes: Proponujesz coś innego?

Witam,

Za taką kwotę to nie warto go kupować, sam kupiłem wheelera 39 pro ale z 2009 roku za 1500, więc te 2400 to za dużo a takiej dużej różnicy nie ma pomiędzy modelami na 2009 rok i 2010 rok.

A na pewno jest to model na rok 2009? Bo wydaje mi się cena sporo za niska. Będąc ostatnio w sklepie był wystawiony model PRO29 z zeszłego roku za 1700zł.

Pozdrawiam

Napisano

Miałem Wheelera 1900Pro z 2007r. z ramą rozmiar 21". Mam 181cm wzrostu i na takiej ramie czułem się OK., na mniejszej ramie czułem się jakoś tak jakby mniej pewnie. Jednak zależy, co kto lubi. Rower sobie chwaliłem i wspominam go b.dobrze.

Bywają na aukcjach Wheelery pro39 z 2009r. za ok.1700pln, lub wyższe lepiej wyposażone modele (np.pro59 za ~2.200pln), może to jest alternatywa, skoro ma być ta marka.

No chyba, że faktycznie malowanie z 2010r., to sprawa priorytetowa przy wyborze.

Napisano

Ja mam 184cm i jeździłem kilka sezonów na Wheelerze bodajże 2800zx rama 21. Gdy przyszło do zakupu nowego roweru to tez miał być tylko Wheeler. Ale poczytałem trochę fora i mi wtedy doradzono Cube/Radon i naprawdę jestem dzwięczny za te rady bo mimo że Wheel.. naprawdę solid marka to trochę mało oferują za taką kasę.

Jeśli jesteś fanem dużych ram to możesz się przymierzyć do ramy 22 cale w Cubie, Ja się właśnie wahałem między ramą 20 i 22 cale, ale 22 jednak była za duża.

Napisano

Witam!

Wybór padł jednak Wheela. Przymierzałem się jeszcze do innych modeli, które były dostępne w hurtowni ale Wheel najbardziej przypadł mi do gustu. Rama 21" - dziś odebrany i zrobione ok. 50km [mieliście jednak rację, rama jest w sam raz].

Dziękuję za wszystkie opinie. Garaż oczywiście uzupełnię :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...