koziol Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam!Jestem niemal pewien ze problemem jest właśnie bębenek,ale dla pewności wole zapytać. Sprawa wygląda tak: przy mocnym deptaniu,głownie z przy energicznym przyspieszaniu (najczęściej jeżdżę na 32/14)strzela napęd :/ Kiedyś już miałem problem tego typu,i udało mi się go usunąć zamaczając ów element w benzynie eks i ponownym smarowaniem,lecz tym razem już nie daje ta praktyka rady,samego bębenka nigdy nie rozkręcałem... napęd to full xt a pytanie jest takie: czy na pewno to jest przyczyną?czy istnieje możliwość naprawy?lub czy jest możliwość kupienia samego bębenka?jakie ewentualne koszty?Z góry dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Należy wymienić bębenek. Nie jest to jakiś ogromny koszt - nie pamiętam dokładnie, ale poniżej 100zł. Niestety w shimano tak już jest z bębenkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Jeśli to faktycznie przepuszczające zapadki to tutaj masz nowy bębenek A czy problemem nie jest jednak zużycie zębów na zębatce kasety lub korby? Przy mocno zużytych zębach łańcuch przeskakuje i łatwo to pomylić z przepuszczaniem bębenka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziol Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 kaseta jeszcze ma pare km przed sobą nie aż tak dawno temu przyjeła nowy łańcuch i ma się dobrze,a przy okazji przeglądania bębenka została podszlifowana w miejscach tego wymagających thx za odpowiedzi,temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: problem rozwiązany Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.