lizard Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 Witam, Mam potrzebę użycia mocowań sprzętu (gps,lampka,cokolwiek), które są na kierownicę 25,4 w rowerze szosowym, który ma kierownicę 31,8. Czy jest jakieś mocowanie do kierownicy 31,8, które następnie rozwidla się na 25,4? Pozdrawiam
ugupu Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 Witam, Mam potrzebę użycia mocowań sprzętu (gps,lampka,cokolwiek), które są na kierownicę 25,4 w rowerze szosowym, który ma kierownicę 31,8. Czy jest jakieś mocowanie do kierownicy 31,8, które następnie rozwidla się na 25,4? Pozdrawiam Witaj, Nie bardzo rozumiem po co ci 2 kierownice. Do kierowania potrzebujesz jednej a drugiej do akcesoriów?! Jeśli masz mostek i kierę 31.8, używasz jej zarówno do kierowania jak i montażu liczników, lampek, GPSów itp. Nie spotkałem się nigdzie aby producent akcesoriów informował, że dane mocowanie jest na 31.8 a inne na 25.4. Sigma, VDO-paski gumowe, Cateye-plastikowe paski itp. Wszystko uniwersalne. Mam wrażenie, że zbytnio komplikujesz sobie życie. Pozdrawiam
lizard Napisano 7 Lipca 2010 Autor Napisano 7 Lipca 2010 Nie bardzo rozumiem po co ci 2 kierownice. Do kierowania potrzebujesz jednej a drugiej do akcesoriów?! Jeśli masz mostek i kierę 31.8, używasz jej zarówno do kierowania jak i montażu liczników, lampek, GPSów itp. Nie spotkałem się nigdzie aby producent akcesoriów informował, że dane mocowanie jest na 31.8 a inne na 25.4. Sigma, VDO-paski gumowe, Cateye-plastikowe paski itp. Wszystko uniwersalne. Mam wrażenie, że zbytnio komplikujesz sobie życie. Witam, Nie tyle potrzebuje drugiej kierownicy co małego adaptera. Pytanie się pojawiło, gdy w przeglądając Internet natrafiłem na takie coś przymocowane do roweru szosowego - niestety nie mogę znaleźć ponownie tego zdjęcia. Najwyraźniej ktoś samodzielnie wytworzył taki patent. Rzeczywiście producenci akcesoriów rowerowych produkują mocowania na oba rozmiary kierownic jak i na mostek, ale np. moje mocowanie do Garmina eTrex jest już na 25.4mm, więc niestety nie pasuje. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.