Skocz do zawartości

[rama] Jaką ramę do FR (HT)

Skytoone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem ponieważ zbytnio się na tym nie znam a chciał bym rozpocząć swoją przygodę w FR.

Interesowały by mnie ramy HT do 350 zł.

Mój wzrost to 187 cm i ok.83kg.

Napisano

Napisz z jakim amortyzatorem ma być używana . Mocne HT na początek to np Dangerous Mike Dual Slalom 3 lub 4 . Całkiem mocna rama , słabsze geo ale FR się na niej dobrze śmiga .

Napisano

Dużego wyboru nie masz :)

Kross DS, używany NS..?

Kross ssie, ale DS jest całkiem ok.

Co do wzrostu (mam tyle samo, ale jeżdżę xc/enduro) to oczywiście utrudnia używanie typowych - małych - ram dualowych itp..

Napisano

Aktualnie śmigam na SR SUNTOUR XCR 100mm(2009 r.) ze skróconymi elastometrami .Wiem że to jest kaszanka i zamulają ale w lipcu będą Marzocchi Dirt Jumper 3 2008 oryginalnie miały 100mm a po przeróbce dotyczącej założenia nowych sprężyn przez mojego kumpla mają 150mm.

A co z takimi ramami jak Prodigy Johhny Bravo, BOP, Leader Fox Dragstar.

Napisano

Tego Marzocchi sobie odpuść jeśli chcesz mieć zęby ... Amortyzator wydłużony o 50mm jest strasznie niebezpieczny .

ramy te co wymieniłaś to syf , kiła i mogiła . Może Drag jest mocny ale ma beznadziejną geometrie .

Do wyboru masz : DM Dual Slalom 2 ,3 ,4 . Poszukaj NS Bitcha 2006 , ewentualnie da rade Street Fighter .

Napisano

15' będzie dobra do FR , nie będzie zbyt wielka i będzie łatwa do trików , możesz ewentualnie 17' ale to jeszcze zależy od konkretnej ramy ! ramy kupujesz na allegro lub rowerowy.com .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...