Skocz do zawartości

[stery] Jaki rozmiar sterów?

bartus17sandy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam problem z określeniem rozmiaru sterów ;/

Mam ramę 24Seven Dark Angel (identyczną jak na załączonym zdjęciu) i nie mam pojęcia jaki rozmiar sterów będzie pasował do tej ramy.

Szukałem w necie jakie są rozmiary sterów czy 1' czy 1 i 1/8' czy jakie i nie mogłem nigdzie tego znaleźć.

Proszę o pomoc i może podanie jakie by były dobre stery do tej ramy.

Dzięki z góry.

post-131267-1277551805,1_thumb.jpg

Napisano

Temat wyedytowany, zapoznaj się z regulaminem forum pkt2.

Według mnie są to stery na 1 i 1/8 cala.

Może, zmierz rurę sterową amortyzatora, widelca,, który pasuje do tej ramy.

Napisano

Tak tylko właśnie zaczynam moją przygodę z rowerami i mam ramę i właśnie chce kupić amorka stery itd ale nie wiem jakie właśnie....

średnica zewnętrzna rury sterowej jest 42mm a wewnętrzna 39mm...

może ktoś coś poradzić ?

Napisano

hmmm...mi się zdaje że to rura sterowa....no tam gdzie się wkłada stery a potem amortyzator....to rura sterowa czy nie??

i tam średnica zewnętrzna rury sterowej jest 42 mm a wewnętrzna 39 mm...

czy cos mi sie myli ;/

Napisano

Zmierzyłeś średnice główki ramy, miałeś wziąć amortyzator i zmierzyć średnice jego rury sterowej. Jak będzie miała 2,54 cm to masz 1 cal, a jeżeli będzie miała 2,86 cm to 1 i 1/8 cala.

Napisano

Przecież napisał, że ma tylko ramę a resztę musi dokupić tylko nie wie jakie.Więc nie może zmierzyć coś czego jeszcze nie ma

Napisano

Tak widzę teraz, także moim zdaniem 1 i 1/8, nie jest to niczym uwarunkowane, ale patrząc na główkę ramy tak mi się po prostu wydaję. Rama to nie jakiś ciężar, zabrać i dopasować w sklepie.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Standardowa glowka ramy pod stery ahead ma 33.9mm wewnetrznej srednicy. 39mm to jakis podejrzany rozmiar ale nalezy odwolac sie do strony 24Seven. Ramka Deviant Twin na ten przyklad opisana jest jako pod stery pol-zintegrowane 11/8cala. Niestety zbyt wielu dodatkowych informacji nie mozna tam wygmerac.

Wyczytalem rowniez gdzies w internecie ze stery zintegrowane maja wewnetrzna srednice 44mm.

Nie traktuj tego jednak jak objawienia i ewangielii. Najlepiej zmajstruj maila do 24Seven z zapytaniem jakie stey powinienes wsadzic do ramy.

http://www.24sevenbikes.com/contact.html

Szacunek...

I.

Napisano

w tygodniu wybieram się do serwisu....zobaczymy co oni na to powiedzą ;D

jak bede wiedział co i jak to napsize :)

ale jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to chętnie wysłucham ;)

Napisano

Sam nie wiem bo na opakowaniu nic niema...

jest coś takiego Tange 1i1/8 aheadset....

i sam się domyślam że nie jest to nazwa firmy czo coś...

ale wyglądają na solidne...i mają łożyska maszynowe jak się nie mylę..bo kulkowe to nie są na pewno ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...