dzacek Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam Posiadam ramę z takimi oto wejściami na śruby: Rower sprzedawany jest w wersji VB(moja) i z tarczówkami. Chciałbym zainwestować w hamulce tarczowe hydrauliczne (przód) i mechaniczne (tył). Muszę wymienić jeszcze piasty na takie, które będą mieć wejście na tarczę. Zastanawiałem się nad wyborem: - Avid BB5 (tył) - Avid Juicy (przód) Mam około 400 zł na obydwa hamulce. Czy to dobry wybór? I przede wszystkim: czy można zamontować tylni hamulec na mojej ramie? Z przodu mam wejście takie jak u kolegi, także nie będzie tam problemu. Proszę o pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 do tej ramy da sie tylko pytanie czy nie lepiej wyjdzie dla ciebie zainwestować tylko w przedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzacek Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Hamulec będzie zamontowany na te pionowe czy poziome wejście? Jak duże znaczenie ma hamulec tarczowy na tyle przy wheelie, manualu itp? Chciałbym się trochę pobawić w takie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Zacisk hamulca montujesz poziomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Takiego mocowania to jeszcze w życiu nie widziałem A jak będzie z adapterami ? Ja jakoś tego nie potrafię sobie wyobrazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 W podobnym miejscu zaciski mocuje np. KTM w modelach serii Ultra oraz Felt w swoich fulach Virtue 3,Compulsion i Redemption. Ale to małe firemki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevermind Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Musisz tylko w przypadku takiej ramy uważać z rozmiarem tarczy, gdyż może być problem ze zmieszczeniem zacisku do większych tarcz w tylnym trójkącie. Jeżeli masz 400 PLN to moim zdaniem nie ma sensu się bawić w dwa hamulce. Kup porządny hebel na przód a w tyle zostaw V'ki. Będziesz miał przypływ funduszy to sprawisz sobie tył. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzacek Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Kupiłem dwa Avidy Juicy 3 z tarczą G2 160mm (teoretycznie - zamówiony jak na razie jeden, ale drugi też będzie mój) w bardzo fajnej cenie szt 180zł z przebiegiem 20km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.