pokerzysta90 Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Witam. Gdzie mógłbym podjechać, żeby mi napompowali opony za drobną opłatą lub gratis? Mam szosówkę i zwykłą pompkę, którą się nie da napompować. Kiedyś robiłem naprawę i zakupy za ponad 200 zł w sklepie na Gdańskiej. Właściciele bardzo mili powiedzieli, że zawsze mogę wpaść to mi gratis wyregulują przerzutki, napompują opony itp. Niestety ostatnio byłem skorzystać z tej obietnicy i już nie było tak miło. Pan powiedział, że nie ma czasu i koniec. Chyba mają za dużo klientów i uważają, że mogą ich olewać. Ja osobiście do tego sklepu już nie wrócę. Jakie polecacie inne sklepy(serwisy) w Bydgoszczy, gdzie ludzie się znają rzeczy i są milsi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 No czlowieku, a jak gume lapiesz w trasie to tez szukasz serwisu? W sezonie zawsze jest problem z takimi rzeczami w serwisie, maja wtedy dosc roboty ze skladaniem sprzedawanych rowerow, zeby sie bawic z duperelami z ktorych nie ma zysku. Stacjonarne pompki kosztuja od 50 zl, kup jedna i przestan zawracac glowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Bez przesady!!! Rower napompują Ci w każdym serwisie za darmo, ewentualnie wystarczy że podjedziesz i poprosisz o pompkę na sekundkę. Osobiście mi jeszcze nigdy nie odmówiono ani pompki zwykłej ani do amortyzatora, natomiast obecnie posiadam swoją Dodatkowo na każdej stacji benzynowej napompujesz, aczkolwiek w wielu miejscach nie ma manometru i jest lipa... Jeśli masz wentyl Presta, to kup w byle rowerowym przejściówkę na Schradera(samochodowy/AV) za ,max 4zł i po sprawie... Żeby już nie było głupich pytań wygląda to tak: Natomiast nie dziw się co do serwisu za darmo, bo pewnie rzucili tak z czystej uprzejmości bo być może wypadało, a nikt za darmo robić nie chce. Szczególnie, że regulacja przerzutek to sprawa tak banalna że każdy jest sobie w stanie z tym poradzić we własnym zakresie No żeby dla takiej pierdoły zakładać nowy temat to już dawno takich jaj nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Jakie polecacie inne sklepy(serwisy) w Bydgoszczy, gdzie ludzie się znają rzeczy i są milsi? Zdecydowanie Centrum Rowerowe na Fordońskiej ( przed parkingiem Galerii Pomorskiej ) Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerzysta90 Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 1. Wszedłem się zapytać tylko dlatego, że akurat nie było nikogo i myślałem, że będą mieli chwilę czasu 2. Jeżeli coś obiecują to powinni to później spełnić lub chociaż powiedzieć teraz nie mam czasu, ale możesz przyjść później. Wiedzieli, że będą mieli dużo roboty jak to obiecywali ludziom. 3. Co do pompowania na stacji benzynowej. Oni mi powiedzieli, że szosówki i tak na stacji dobrze nie napompuję. 4. Co do pompki. Mam przejściówkę. Ale jaką kupic pompkę, którą napompuję rower do 8 barów i się za bardzo nie namęczę w cenie do 70 zł. 5. Fakt. Założyłem bzdurny temat, ale wkurzyli mnie i musiałem się gdzieś wyżalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 5. Fakt. Założyłem bzdurny temat, ale wkurzyli mnie i musiałem się gdzieś wyżalić. Odrobina szczerości i wszystkie grzechy zostały Ci odpuszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Myślę , że w każdym porządnym sklepie otrzymasz pomoc , albo chociaż pompkę byś mógł sobie sam napompować dętki , jak mówi stare porzekadło serwisowe "powietrze jest za darmo" i tak mogę kolejno wymienić sklepy zasługujące na zaufanie w tej kwestii: 1. krysport na gdańskiej (blisko skrzyżowania z chodkiewicza. 2. olimpia też na gdańskiej przy gazecie wyborczej. 3. bike boys na cichej 4. no i ewentualnie wspomniany we wcześniejszym poście nasz serwis na fordońskiej. co do samej pompki to warto mieć jedną dużą z nanometrem w domu , by dokładnie napompować te 8-9 atmosfer , a na trasę najbardziej znaną pompką wybieraną przez szosowców jest pompka firmy sks - wese wtłoczysz nią wystarczająco dużo powietrza by wrócić spokojnie do domu, albo spokojnie ukończysz trening czy wyścig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerzysta90 Napisano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 1. krysport na gdańskiej (blisko skrzyżowania z chodkiewicza. Właśnie chyba o tym sklepie pisałem w pierwszym poście:). Nie jestem pewien na 100%, ale chyba w pobliżu nie ma drugiego sklepu rowerowego, więc chodzi o ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.