Skocz do zawartości

[rękawki] Długie i wąskie rękawki rowerowe

Robert48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam odwieczny problem z doborem odzieży rowerowej, wszystko jest za małe, a jak ma być wystarczająco długie to jest na zawodnika sumo.

Szukam rękawków rowerowych. Biceps luźny 27cm(chude ręce) i długość od ramienia do nadgarstka 71 cm, od miejsca gdzie jest styk rękawka koszulki kolarskiej 51 cm, czyli już taka długośc byłaby przyzwoita, problem w tym że najdłuższe rękawki mają max 48cm, ale i tak się NIE nadają bo są na biceps 37-48, czyli najzwyczajniej będą się z zsuwać, ja nie wiem gdzie mam szukać.

Raz zaryzykowałem kupiłem nogawki i za krótkie i się zsuwają. Mam 190 cm wzrostu. To jest jakas porażka, sam mam sobie uszyć?

Napisano

Jeśli tylko masz takowe zdolności manualne, to możesz samemu szyć :icon_mrgreen: Ale wracając do tematu, ja mając podobny problem z rękawkami (bo z nogawkami nie mam), że się mi ciągle zsuwały poszedłem do sklepu pasmanteryjnego i zakupiłem metr gumki takiej szerokiej, z której sobie udziergałem takie opaski co to je teraz zakładam u góry na ramieniu. Ewentualnie można taką samoróbkę jeszcze wszyć do posiadanych rękawków.

Napisano

Ktoś mógłby mi pomóc znaleźć jakieś rękawki, bo np. Rękawek ma dopasowane rękawki, a jest wysoki:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...