Skocz do zawartości

[Rower] Składać, jak tak to od ilu.

Aooy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Mam zamiar kupic rower do streetu, dopiero sie ucze i zastanawiam sie czy kupic odrazu idealny dla mnie rower ( składac ) czy kupic jakiegos tanszego gotowca ( np. Ns holy 2 )

Jesli skladac to od jakiej kwoty, mozna w ogóle myslec o skladaniu ?

Wazne dla mnie jest aby byl lekki ( brak amora ) i mial tarczowy hamulec.

Sorry za chaotyczne napisanie postu. A wiec podsumowujac : jesli chce skladac dla siebie rower ile przynajmniej musze miec pieniazkow i czy dla amatora potrzeba wogle skladany rower.

Dzieki !

Pzdrawiam

Napisano
  W dniu 25.06.2010 o 16:35, Aooy napisał:
czy kupic odrazu idealny dla mnie rower ( składac )
Ludzkość wiecznie mnie zaskakuje - podstawowy błąd, Aooy :) Wiesz, gdzie jest?

Składając przepłacisz, a złożysz gorszy rower, niż domyślny gotowiec, bo..

Bo żeby złożyć sensowną maszynkę o optymalnych możliwościach w danym budżecie, trzeba dobrze znać branżę, dyscyplinę, a jak sam mówisz, uczysz się. Tym bardziej nie złożysz idealnego roweru dla siebie - bo to wymaga sprawdzenia różnych części, poznania swoich preferencji, a więc sprawdzenia w akcji, co Ci przeszkadza, a co pomaga. A nie sprawdzisz w akcji, póki się nie nauczysz dużo. Moja rada - kup sensowny gotowiec, może być nawet używany, skoro chcesz później płacić za kolejny. Jak wybierzesz jakiś z dobrą ramą, to może później wystarczy modernizacja, a nie składanie nowego, by osiągnąć jeżdżącą perfekcję.

Trudno mi to ocenić dokładnie, ale na nówkach 2, 3 tysiące, to niedużo do składania, sens jest powyżej.

Co innego na okazjach, używkach i częściach od kumpli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.