Aooy Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 Witam ! Mam zamiar kupic rower do streetu, dopiero sie ucze i zastanawiam sie czy kupic odrazu idealny dla mnie rower ( składac ) czy kupic jakiegos tanszego gotowca ( np. Ns holy 2 ) Jesli skladac to od jakiej kwoty, mozna w ogóle myslec o skladaniu ? Wazne dla mnie jest aby byl lekki ( brak amora ) i mial tarczowy hamulec. Sorry za chaotyczne napisanie postu. A wiec podsumowujac : jesli chce skladac dla siebie rower ile przynajmniej musze miec pieniazkow i czy dla amatora potrzeba wogle skladany rower. Dzieki ! Pzdrawiam
GdyniaBiker Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 czy kupic odrazu idealny dla mnie rower ( składac ) Ludzkość wiecznie mnie zaskakuje - podstawowy błąd, Aooy Wiesz, gdzie jest?Składając przepłacisz, a złożysz gorszy rower, niż domyślny gotowiec, bo.. Bo żeby złożyć sensowną maszynkę o optymalnych możliwościach w danym budżecie, trzeba dobrze znać branżę, dyscyplinę, a jak sam mówisz, uczysz się. Tym bardziej nie złożysz idealnego roweru dla siebie - bo to wymaga sprawdzenia różnych części, poznania swoich preferencji, a więc sprawdzenia w akcji, co Ci przeszkadza, a co pomaga. A nie sprawdzisz w akcji, póki się nie nauczysz dużo. Moja rada - kup sensowny gotowiec, może być nawet używany, skoro chcesz później płacić za kolejny. Jak wybierzesz jakiś z dobrą ramą, to może później wystarczy modernizacja, a nie składanie nowego, by osiągnąć jeżdżącą perfekcję. Trudno mi to ocenić dokładnie, ale na nówkach 2, 3 tysiące, to niedużo do składania, sens jest powyżej. Co innego na okazjach, używkach i częściach od kumpli.
Aooy Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Napisano 25 Czerwca 2010 no, wielkie dzieki, Wlasnie takiej odpowiedzi potrzebowalem. Teraz juz wszystko rozumiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.