Malik Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Witam serdecznie Chcialbym sie podzielic z Wami moimi obserwacjami. Mianowicie zawsze bylem przekonany ze oslony na golenie amortyzatora do dobra rzecz i powinno sie ja stosowac. Oslony wykonane z neoprenu wydawaly mi sie praktyczne a przy tym estetyczne... jednakze po dzisiejszym dniu zmienilem zdanie. Oto dwie fotki po sciagnieciu szczelnie zalozonych neopremow: Na szczescie amor nie ucierpial, wiec wracam do uzytkowania bez neoprenow, a z brunoxem po kazdej jezdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 noo....to akurat wiadome że nie należy jeździć w neoprenach, jak się nie chce mieć obtartych goleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Ja sie dowiedzialem dopiero dopiero teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Dzięki za obserwację, Malik, dla mnie też jest to hot news A kiedyś myślałem o tym patencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Nie ma to jak brunox:) zaby nie zatrzec i czyszczenie po każdej jeżdzie i będzie jak nowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 O ile nie masz szczelnych gumowych harmonijek to zakładanie wszelkich osłon na golenie amortyzatora to zakrywanie problemu Ciesz się, że odkryłeś to przed wydarciem sobie anody na goleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 O ile nie masz szczelnych gumowych harmonijek to zakładanie wszelkich osłon na golenie amortyzatora to zakrywanie problemu Ciesz się, że odkryłeś to przed wydarciem sobie anody na goleni Od dzisiaj neoprenowi stanowczo mowie NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 No cóż... Dużo to tego nie jest, aczkolwiek jakbyś zaglądał co jakiś czas pod neopren to taka sytuacja nie miałaby miejsca. Myśląc, że założenie neoprenu załatwi sprawę raz na zawsze błąd leżał po Twojej stronie BTW: Bardzo zacny rower i świetnie zgrany kolorystycznie Pogratulować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 No cóż... Dużo to tego nie jest, aczkolwiek jakbyś zaglądał co jakiś czas pod neopren to taka sytuacja nie miałaby miejsca. Myśląc, że założenie neoprenu załatwi sprawę raz na zawsze błąd leżał po Twojej stronie BTW: Bardzo zacny rower i świetnie zgrany kolorystycznie Pogratulować! W sumie masz racje co do zagladania. Ogolnie myje rower po kazdej wyprawie, ale nie wpadlem na to zeby sciagnac neopren i przeczyscic ta okolice. Wczesniej mialem go na trzech amorach i nic takiego sie nie stalo. Zycie uczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Jakieś cztery lata jeździłem z neoprenem na goleniach w okresie jesienno-zimowo-wiosennym i nigdy nie miałem takiego brudu,zresztą jakiegokolwiek brudu.A bywało,że zaschnięte błoto praktycznie trzeba było zdrapywać.Albo źle to założyłeś,albo masz osłonki z Biedronki :)W ogóle nie kumam jak takie kamulce mogły się pod tą osłonę dostać skoro żeby to owinąć trzeba użyć sporej siły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Jakieś cztery lata jeździłem z neoprenem na goleniach w okresie jesienno-zimowo-wiosennym i nigdy nie miałem takiego brudu,zresztą jakiegokolwiek brudu.A bywało,że zaschnięte błoto praktycznie trzeba było zdrapywać.Albo źle to założyłeś,albo masz osłonki z Biedronki :)W ogóle nie kumam jak takie kamulce mogły się pod tą osłonę dostać skoro żeby to owinąć trzeba użyć sporej siły Nie kupilem ich w biedronce i zalozone byly dobrze. To juz moj 4 lub 5 amor gdzie uzywam neoprenu Lizard Skins i wczesniej nie mialem takiej przygody. Stad moje zdziwenie, zaloze je jeszcze raz i zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Aż dziw bierze, że mając taki sprzęt nie wiesz o zgubnym działaniu neoprenu. Wystarczy dbać o golenie i neopren zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Bardziej bym powiedzial ze przez moje podejscie doszlo do tego... dam mu jeszcze szanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.