Eastern Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 Witam ! Od pewnego czasu mam problem z tylną piastą Joytech w mojej Meridzie: Piasta jest dostosowana pod wolnobieg (w tym wypadku 7'dmio rzędowy). Napęd będę wymieniał dopiero po wakacjach, tak więc piasta tak czy siak pójdzie w odstawkę na rzecz porządnej bębenkowej, lecz to jeszcze nie teraz... Niestety jutro wyjeżdżam w góry, a piasta dokręcana średnio co 2 tyg. non stop łapie luzy. Rozrkęcałem już ją, smarowałem w środku - wszystko na nic. Jeśli dokręcę za mocno, koło kręci się po prostu marnie - jeśli znów normalnie, buja się na boki. Nie są to znowu straszne luzy, wręcz delikatne - lecz denerwuje mnie to niesamowicie i cały czas nasuwa obawy o nie powodzeniu górskich wypraw poprzez zwyczajne 'rozsypanie' się sprzętu . Bardzo proszę o pomoc i porady, z góry dziękuję, eastern
lvkas Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 możesz wymienić śruty (kulki), i wyregulować powinno pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.