Shogun Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 Witam, Mam 3 tygodnie na zdobycie kół, które przez następne 7 tygodni będą bezawaryjnie służyć mi w trasie. Napisałem maila do firmy zajmującej się składaniem kół i przedstawili mi taką propozycję: Obrecze DH19 - 2 x 59 zł/szt => 118 złPiasty z grupy LX: HB-T660 46 zł, FH-T660 79 zł Szprychy CnSpoke ze stali nierdzewnej 64 x 0,75 zł => 48 zł Koszt montazu: lacznie 30 zł Czyli razem daje to: 321 zł Jesli by sie Pan zdecydowal, prosze zaznaczyc w zamowieniu, zeby zaplot byl na tzw. 4 krzyze - zdecydowanie wzmocni to konstrukcje kola. Chodzi mi o koła maksymalnie wytrzymałe (waga nie ważna). Cenowo oferta wypada dość przyzwoicie, natomiast czy te komponenty są rzeczywiście takie trwałe? Mam wątpliwości również co do zaplotu na 4 krzyże - czytałem wiele opinii i większość osób raczej nie poleca tego udziwnienia. Proszę o porady, ew. namiary na jakąś firmę która ma pojęcie o składaniu kół. //EDIT Kolejna propozycja, tym razem z Twomark'u. 120 PLN za samo składanie, ale może będzie przynajmniej fachowo, jak myślicie?
gandalfbialy Napisano 30 Czerwca 2010 Napisano 30 Czerwca 2010 Złożenie 2 kół za 30 zł... To dobra cena, chociaż zazwyczaj w serwisie wołają więcej. To usługa, więc ciężko ocenić, może ktoś za 30 zł złoży świetnie, a ten za 120 spartoli - to już by trzeba sprawdzić. Nie napisałeś co to za wyprawa, czy z sakwami, z jakim obciążeniem. Polecam obręcze Mavic-a. A119 miałem w starym rowerze i nie miałem się do czego przyczepić.
Shogun Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Napisano 30 Czerwca 2010 Ja mam trochę inne odczucia dot. Mavic'a A119. Mam taką obręcz w tylnym kole i po 15 000 km jest już do wymiany, bo ścianki są przetarte od hamowania. Fakt faktem, że nic się z nią nie działo do tej pory, ale jest to normalna lekka obręcz, a nie czołg jakiego potrzebuję.
gad Napisano 1 Lipca 2010 Napisano 1 Lipca 2010 Albo coś takiego http://www.allegro.pl/item1093961379_kola_novatec_loz_maszynowe_alexrims_dm24_cnspoke.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.