Skocz do zawartości

[obrecz] ztr olimpic vs alpine

pawelsystem

Rekomendowane odpowiedzi

mam mały dylemat obręczowy bo ostatnio przyszła do mnie piasta dt 240s i teraz czas na obręcz tylko sam nie wiem jaką wybrać

waga niby przemawia za alpine tylko sam nie wiem czy ona wytrzyma pod 75kg czy brać olimpica

koło miało by wyglądać w tym stylu

obręcz ztr olimpic/alpine

szprychy cx ray

piasta dt 240s

nyple dt alu

Alpine to kontynuacja Olimpica, jest lekko lzejsza, szersza od wew, z nizszymi sciankami.

Z waga 75kg to mozesz na tym zestawie w DH jezdzic :)

Obrecz to jedno, wazne jest na czym jest on zapieta, a cx-ray zapewnia bardzo wysoka sztywnosc kola (jak nie najwyzsza w porownaniu do innych szprych).

U mnie kg-ow jest duzo wiecej, drugi sezon na Olimpicach z cx-ray i nie ma problemow, z wyjatkiem malej korekcji 'bicia' obreczy. Tzn bylo tak male ze przypuszczam wiekszosc by nawet tego nie zauwazyla, no ale bylo i musialem to lekko poprawic.

• 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...

Dołączam się do pytania Nieboraka. Crest jest cięższy o 10g, ale własnie co do wytrzymałości to nie wiem. A ten komplet, tj 240s, obręcz alpine/crest na szprychach sapimach laserach byłby dobry? pod względem wytrzymałości, bo 12zł za 1 szprychę cx-ray nie dam :P

Dołączam się do pytania Nieboraka. Crest jest cięższy o 10g, ale własnie co do wytrzymałości to nie wiem. A ten komplet, tj 240s, obręcz alpine/crest na szprychach sapimach laserach byłby dobry? pod względem wytrzymałości, bo 12zł za 1 szprychę cx-ray nie dam :P

Moje cresty mają po 330 g. Była przecena, profil obręczy mi się podoba więc padło na nie. Nie narzekam.

Potrafisz poprawnie zadać pytanie? Wystarczy... do czego? Chcesz koła powiesić na ścianie czy jeździć w górskich maratonach? Nawet gdybyś nie był wagi piórkowej to powinno wystarczyć. Sprzęt wysokiej klasy chcesz mieć a o takie drobnostki pytasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...