Bambus Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 Witam! Rozgladam sie za pierwszymi butami MTB SPD, nie chcialbym wydac wiecej niz 200 zl. Czy mozecie mi cos polecic ? W sezonie robie okolo 1400km, zarowno szosa jak i teren. Czy jest sens zainwestowac w SPD, przy obecnym sprzecie (Unibike Fusion)? Czy faktycznie taki sprzet z tej pierwszej (od dolu) półki poprawi znaczaco wydajnosc? Co do pedalow myslalem o Shimano PDM-520. Z góry dzieki za pomoc!
TeD Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 Hejo! Czy się opłaca inwestować? A czemu nie? Chcesz spróbować i masz trochę kasy odłożonej? No to nie ma problemu. Jeśli masz zamiar w przyszłości zmieniać rower to zmienisz go z dodatkowym doświadczeniem związanym z pedałami zatrzaskowymi,a wtedy kupisz sobie cranki JA swoje pierwsze spd kupiłem do authora outset, i na nich nabiłem trochę kilosów. 520`tki to dobry początek, co do butów? szukaj promocji a kupisz baaardzo tanio mi się udało kupić w promocji nowe buty northwave ze zamszu, jakiś stary strasznie rocznik za 80 złotych. Ciorałem nimi dość mocno dwa lata i w tym sezonie nawet ktoś kupił na allegro
enduroriderPL Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 Generalnie to buty SPD dzielą się na miekkie i twarde w zależności od podeszwy czyli masz buty takie jak normalne oraz buty typowe sportowe. Jeździłem na jednych i na drugich i osobiście nie znosze miekich butów spd. Zanim kupisz to przemyśl który typ Ci bardziej pasuje. W tej cenie wybór nie bedzie oszałamiający zatem szukaj w ofercie shimano/nexus/sportfull/specialized etc. Musisz polować na przecenę lub szukać okazji na alledrogo.
razorjack Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 jeśli robisz tylko 1400km w sezonie to nie wiem czy warto w każdym razie w takim wypadku to w sumie najtańsze z najtańszych można polecić, np. pd-m505 i najtańsze buty. (skoro będziesz w nich jedynie 70h w roku )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.