rs8 Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 Jak w temacie jak wykręcic tylną piaste z koła.
stefan2810 Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 Wykręcić tylną piaste z koła? ;] haha ;] Nie da sie. 1)żeby wyciągnąć "piaste z koła" musiał byś krótko mówiąc oddzielić piastę od szprych (praktycznie rozebrać całe koło a potem zaplatać od nowa) 2)może chodzi Ci o to jak rozebrać tylna piaste?
rs8 Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Napisano 25 Czerwca 2010 Mo własnie sorki pomyliło mi się , chciałbym rozebrac starą piaste bo cos z nią nie halo(zablokowana , nie kręci się)
ursusek Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 To proste .Musisz mieć klucz do konusów rozmiary są różne więc musisz sobie zmierzyć.Odkręcasz kątre (nakrętka),po "popuszczeniu" powinna dać się odkręcić palcami,nastepnie odkręcasz konus i oska powinna wyjść.Podejrzewam że muszisz wymienić kulki i konusy na nowe,dobrze nasmarować,nastepnie wyregulować i na powrót wszystko powinno grać
Kamil19950913 Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 może być też tak jak u mnie mam wolnobieg, a wiemy,że jak jest wolnobieg to ośka się moża skrzywić, no i mi właśnie się tak stało,jak masz wolnobieg to zobacz na ośke,jak ośka krzywa,a kulki dobre to kup sobie samą ośke,ja tak zrobiłem i chula jak trza. Jak ktoś nie wie dlaczego w wolnobiegu oś się może skrzywić to ja napisze, aczkolwiek w pieście na wolnobieg z jednej strony jest tuleja a z drugiej nie ma i tam gdzie jest tuleja to się nakręca wolnobieg i gdy zakładamy koło z wolnobiegiem na rower to gdy siądziemy to wiadomo,że może oś się troche zgiąć, więc jak skakałeś na rowerze z wolnobiegiem to masz 99%,że to oś jak coś nie jasne to wytłumacze jaśniej,ale myśle,że wszystcy zakapowali.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.