Skocz do zawartości

[piasta tylna]jak wykręcic

rs8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wykręcić tylną piaste z koła? ;] haha ;] Nie da sie.

1)żeby wyciągnąć "piaste z koła" musiał byś krótko mówiąc oddzielić piastę od szprych (praktycznie rozebrać całe koło a potem zaplatać od nowa)

2)może chodzi Ci o to jak rozebrać tylna piaste?

Napisano

Mo własnie sorki pomyliło mi się , chciałbym rozebrac starą piaste bo cos z nią nie halo(zablokowana , nie kręci się)

Napisano

To proste ;) .Musisz mieć klucz do konusów rozmiary są różne więc musisz sobie zmierzyć.Odkręcasz kątre (nakrętka),po "popuszczeniu" powinna dać się odkręcić palcami,nastepnie odkręcasz konus i oska powinna wyjść.Podejrzewam że muszisz wymienić kulki i konusy na nowe,dobrze nasmarować,nastepnie wyregulować i na powrót wszystko powinno grać :)

Napisano

może być też tak jak u mnie mam wolnobieg, a wiemy,że jak jest wolnobieg to ośka się moża skrzywić, no i mi właśnie się tak stało,jak masz wolnobieg to zobacz na ośke,jak ośka krzywa,a kulki dobre to kup sobie samą ośke,ja tak zrobiłem i chula jak trza. Jak ktoś nie wie dlaczego w wolnobiegu oś się może skrzywić to ja napisze, aczkolwiek w pieście na wolnobieg z jednej strony jest tuleja a z drugiej nie ma i tam gdzie jest tuleja to się nakręca wolnobieg i gdy zakładamy koło z wolnobiegiem na rower to gdy siądziemy to wiadomo,że może oś się troche zgiąć, więc jak skakałeś na rowerze z wolnobiegiem to masz 99%,że to oś :P jak coś nie jasne to wytłumacze jaśniej,ale myśle,że wszystcy zakapowali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...