traktor90 Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Zależy przede wszystkim na sztywności i dobrym przeniesieniu napędu. Wydaje mi się, że takie bajery jak specjalne zapięcia zamiast rzepów niewiele dadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroxd Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 http://www.bikekatalog.pl/2009/ubiory/144/Specialized.Sport.MTB/ - Sam takie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Shimano 122 powinny być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Gdybym ja miał 400zł na buty to bez zastanowienia brał bym te: http://allegro.pl/item1091056965_buty_dmt_krypton_czarne.html. Ani spec ani Shimano nie dorównują sztywnością DMT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Gdybym ja miał 400zł na buty to bez zastanowienia brał bym te: http://allegro.pl/it...on_czarne.html. Ani spec ani Shimano nie dorównują sztywnością DMT. No ok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 usuń kropkę z końca linku : http://allegro.pl/item1091056965_buty_dmt_krypton_czarne.html Ale jestes niedomyślny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Podeszwa Speców z linku, przy podeszwie Shimano 122 wypada mega sztywno, jestem mile zaskoczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 a muszą być SPD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
budryss82 Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Ja polecam takie http://www.allegro.pl/item1082921088_najlepsza_cena_diadora_teamracer_carbon_46_hit.html karbonowa podeszwa, lekkie, bardzo dobra klamra działa lekko i wyczuwalnie, mam takie ponad 3 lata i nie mogę powiedzieć na nie złego słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Używając 3 rzepów sądzę, że klamra ma plusy, ale akurat nie w dziedzinie przeniesienia napędu na pewno. Na szczęście "dobry rzep nie jest zły". Też mam Speca Sport mtb - takie, jak linkowane, może inny rocznik. Jakieś 4 lata chyba, trzymają się ciągle dobrze. Sztywne są na pewno, przeniesienie wybojów jest znakomite Do DMT nie mam porównania, ale od shimano chyba sztywniejsze. Podeszwa właściwa jest z bardzo twardego tworzywa sztucznego. Jeśli zależy Ci na efektywności, to rozumiem, że weźmiesz pod uwagę też inne parametry, bo różnice w utratach energii u takich speców a dmt to promile zaledwie, a krój dla innego typu stopy, niewygoda, "zablokowanie" stopy systemem trzymającym, to procenty. Spec ma niby Body Geometry i choć nie mam porównania do innych butów, to jestem w nich w stanie jeździć nawet, jak nie mogę chodzić, bo coś naciągnę Różnice w efektywności będą małe, w wygodzie duże, przymiarka rządzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Wiadomo że bez przymiarki nie ma co w ogóle myśleć o kupowaniu. DMT wypadają dość wąsko więc jak ktoś ma szeroką stopę to mogą nie podejść. Diadory to nie jest zły pomysł, jednak ja przy takiej kasie i tak bym się skłaniał do DMT(tak już mam ). Shimano przy tym co tu wrzuciliśmy sobie odpuść bo faktycznie podeszwie do sztywnej daleko. Przymierz i make your choice... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 OMG, jeżeli szukasz sztywnych butów to jedyne co można ci racjonalnie doradzić to to, żebyś rozglądał się wśród butów do ścigania. Nie ma tam innych niż sztywne. Reszta to dopasowanie buta do stopy, a tego - co dość oczywiste - nie da się załatwić przez internet . Nie ma więc innej drogi jak osobista przymiarka. Co do DMT np., owszem uchodzą za bardzo sztywne, ale spotkałem się jednocześnie z opiniami o średniej trwałości oraz dziwnym ukształtowaniu podbicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sancho Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ja ze swojej strony mogę polecić Sidi Tork: http://allegro.pl/item1082366334_buty_mtb_sidi_tork_model_2010_centrumrowerowe_45.html Posiadają dwa rzepy ale mi to wcale nie przeszkadza. Ostatnio na trasie 80km nie musiałem poprawiać rzepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traktor90 Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ja ze swojej strony mogę polecić Sidi Tork: http://allegro.pl/item1082366334_buty_mtb_sidi_tork_model_2010_centrumrowerowe_45.html Posiadają dwa rzepy ale mi to wcale nie przeszkadza. Ostatnio na trasie 80km nie musiałem poprawiać rzepów. JA na swoich Shimano M122 też nie musiałem nigdy poprawiać rzepów , dlatego nie widzę potrzeby posiadania klamry. Ale jak jest to oczywiście też nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ale M122 nie należą do sztywnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traktor90 Napisano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 I dlatego chce kupić teraz sztywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 A które są najbardziej sztywne spece, m122 czy m086? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Na pewno żadne z Shimano Jeżeli chcesz kupić sztywne buty to szukaj takich firm jak Sidi, Mavic(lub stary Adidas) i DMT. Spece też ale przy tym samym budżecie lepiej wypadają pozostali. Problem jest taki że Mavic i Sidi bywają potwornie drodzy a DMT nie pasuje na każdą nogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 scott comp- polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 specialized sport comp. Mam letnie i jesienno-zimowe defrostery. Najlepszy komplet jaki w tym życiu miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat butów Shimano M182? Zainteresowała mnie podeszwa z kompozytu, klamra, cena no i trochę wygląd. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 speca sport MTB lub comp MTB - rewelka ja mam jeszcze Scott'a Team też bardzo fajne sztywne i wytrzymałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.