Skocz do zawartości

[propozycje] Zmiana szerokości postów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jakże drogą administrację :icon_mrgreen:

Przeglądam forum już dosyć długo, natomiast dopiero teraz zwróciłem uwagę na to, ile zajmuje np. post w którym jest jedna linijka tekstu.

Dlaczego wcześniej się tego nie czepiałem? Ponieważ mieszkałem z rodzicami w domu, gdzie siedziałem sobie beztrosko & elegancko przed nówką laptopem więc mi było wsio :whistling:

Natomiast jak wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i mając starego laptopa z dość niewielkim monitorem przewijanie forum jest dość uciążliwe. Tym bardziej, że nie mam myszki...

Natomiast co proponuję:

- usunięcie tych "gwiazdek" pod awatarem bo nic nie wnoszą. Jeśli ktoś ma inny status np. moderator, zasłużony user to oczywiście ma to jak najbardziej sens. Czy to, że mam np. 3 gwiazdki a ktoś inny 2 gwiazdki czyni mnie kimś lepszym na forum, osobą bardziej obeznaną w temacie? Nie sądzę... <_<

- data rejestracji. Co mi daje wiedza o dacie rejestracji? Tylko tyle, czy ewentualnie ktoś jest nabijaczem postów, ale od czego są moderatorzy :rolleyes:

- płeć. Jak wiadomo zdecydowana większość użytkowników to mężczyźni. Pokusiłbym się o stwierdzenie, że kobiet jest tak mało, iż nawet bez pola płeć wiadomo, że chodzi o kobietę. Ewentualnie nick w poście mógłby być na różowo/czerwono i już wiadomo byłoby jakiej płci jest użytkownik

- reputacja. Odkąd nie można dodawać ujemnych punktów reputacji ta funkcja straciła sens. Owszem teoretycznie można na tej podstawie stwierdzić czy dana osoba jest pomocna na forum, ale w praktyce wygląda to tak, że mało kto daje punkt reputacji i przeważnie większość ma w granicy 5-15 co w sumie nie daje nam żadnej informacji <_<

Jeszcze jedno, ale na to na pewno się nie zgodzicie... :whistling:

MNIEJ REKLAM!

Ja wiem, że serwery za coś trzeba opłacić, ale też pozwoliłem sobie zajrzeć do cennika wystawienia takich reklam i... No cóż, widząc że wszystkie sloty są zajęte, to za opłaty można nie tylko opłacić utrzymanie forum ale też nieźle zarobić.

Wiem, że w starciu z tak upragnionym dobrem jak pieniądz Artro niczym pragnienie z Spritem nie ma szans, ale naprawdę chłopaki...

To są jedynie moje propozycje, tak aby krótkie posty zajmowały mniej miejsca a forum wczytywało się szybciej i było bardziej czytelne i przejrzyste.

Pozdrawiam,

Artro

:thanks:

Napisano

Ja nie wiem dlaczego wam te reklamy tak przeszkadzają, nie ma ich dużo i nie są nachalne. Wejdźcie sobie na strony gdzie wyskakuje reklama we flashu, z dźwiękiem i to po każdym kliknięciu w cokolwiek to się dopiero przerazicie.

Co do szerokości to nie bardzo rozumiem. Ona ustawia się w zależności od ekranu (rozdzielczości) i czy przeglądam forum na dużym ekranie 1920x1080, laptopie 1440x900 czy nawet na 1024x768 i niezależnie czy w domu czy na uczelni :icon_mrgreen: to nie ma to znaczenia bo tekst sam się dzieli na kolejne linie.

Chociaż po przeczytaniu tego posta mam wrażenie, że miałeś na myśli wysykość :whistling:

Szukasz dziury w całym :whistling:

Co do myszki to można kupić nawet za 9,99zł i działa. No ile ostatnio na rower wydałeś :rolleyes:

I nawet przesuwając forum touchpadem nie miałem z nim problemów, bardziej irytował mnie brak przycisku w rolce do otwierania linka na nowej karcie.

Napisano

Wydaje mi się, że obecnie żyjemy w czasach, gdzie nie używa się już modemów, a w większości domów internet 512kb/s odszedł w zapomnienie. Dzięki stałej minimalnej wysokości pojedynczego posta (min-height ;p), wzrasta czytelność forum. Inaczej byłoby nawalone jedno na drugim.

Nie bić, tylko moje skromne zdanie ;)

Napisano

kolejny raz ktoś się czepia reklam, fakt, jest ich trochę, ale nie ma jakże popularnych wyskakujących reklam, czy reklam z dźwiękiem. poza tym sam używam do przeglądania forum (i nie tylko) laptopa bez myszki i nie widzę w tym problemu. a forum wg mnie ładuje się całkiem sprawnie. Poza tym serwer jest drogi w utrzymaniu, skrypt forum i dodatki do niego też są płatne.

nikt nie będzie zmieniał ilości reklam, gdyż nikt nie ma zamiaru dopłacać do forum z własnej kieszeni (możemy tylko powiedzieć że nie planujemy reklam z głosem, czy wyskakujących okienek).

co do tego co pod awatarem, to wg mnie są to potrzebne informacje (wierz mi że ja jako administrator mam tam jeszcze dodatkowe informacje).

Aha, ostatnio przeglądam forum na telefonie gdzie mam wyświetlacz 3,7 cala, do tego często używam HSDPA i nie mam większych problemów z ładowaniem czy przeglądaniem forum, więc nie wiem czy jest sens wprowadzania zmian, które proponujesz.

Napisano

Co do reklam to przeciez jest Adblock - ja na forum nie widze ani jednej reklamy:P

Jedyne co bym zmienil to zmniejszyl wysokosc postow reklamowych np. poprzez usuniecie info w sygnaturze Grupa specjalna i reputacja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...