alverek Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 czy sprawdza się w xc ? cały rowerek na: http://www.bikeradar.com/news/article/pro-bike-ross-schnells-ashland-super-d-trek-remedy-26599 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 To nie jest przerzutka, to napinacz łańcucha stosowany w napędach z 1 zębatką z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alverek Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 No tak wiedziałem ze pierwszy ambitny napisze, że to nie przerzutka. A ja pisze, że nie zębatka a koło zębate. Niestety nie na temat dziękuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Ja tu widzę jeden napinacz zintegrowany z prowadnicą łańcucha dla systemów z jedną koronką z przodu. Co to daję ?? Większe zabezpieczenie przed spadnięciem łańcucha ?? Zapoznaj się z regulaminem forum, Twój temat został źle założony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Kolega Ci wyjaśnił o co chodzi. I nie, nie sprawdzi się w xc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Są napina cze na 2 zębatki z przodu (np. Truvativ Shiftguide), ale w XC to 3 są więc i tak lipa. Poza tym napinacz ma za zadanie chronić łańcuch przed spadaniem, łańcuch spada podczas jazdy raczej po ciężkim terenie/skokach, więc w XC nie ma za bardzo sensu, zwłaszcza że to dodatkowa waga, a to wiadomo, minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Napinacz jest konieczny do fr/dh. Jesli ktos uprawia dosc agresywna turystyke gorska, to tez jak najbardziej doceni zalety napinacza. W reszcie przypadkow nie widze uzasadnienia na stosowanie tego typu akcesorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.