cornishon Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam, No to trafiło i na mnie 23 czerwca 2010 ok 11:40 (południe) złodziej ukradł mi rower Wheeler 1700 męski 21" bordowy, bez bagażnika - w jego miejsce miał zamocowany dziecięcy fotelik Hamax (szary z pomarańczową wyściółką). Jako, że nie mogę znaleźć zdjęcia tego modelu załączam zdjęcie bardzo podobnego roweru... Kradzieży (...) dokonał na klatce schodowej na Ursynowie w Warszawie. Rower był przypięty linką "na kluczyk" do rury deszczowej tuż obok drzwi mieszkania. Mimo wieku (2001) był mało zużyty (nie miał 500km, regularnie przeglądany), trochę przydrapany widelec z przodu. Oczywiście zarejestrowałem się w BazieRowerów.pl I jeśli mogę wylać z siebie jeszcze trochę goryczy: jakoś bym się pogodził ze stratą roweru, ale właśnie zamontowałem fotelik dla mojej córki i przejechaliśmy się wszystkiego 2 razy. I wytłumacz teraz 3 letniemu dziecku, że już nie możemy jeździć... A swoją drogą to ciekawe, że nie mogę tego modelu znaleźć w necie (model sprawdziłem w karcie gwarancyjnej) Kiedyś słyszałem, że jak czegoś nie ma w internecie to to nie istnieje I mimo zdenerwowania pozwolę sobie na drugi żart: te posty są monotematyczne - klatka schodowa na Ursynowie w Warszawie, też przy Braci Wagów. Pozrawiam Was ciepło, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pc131 Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłaszałeś na policję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cornishon Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłaszałeś na policję? Jasne. Nie wierzę, że rower "się" odnajdzie, ale jeśli jest szansa, że utrudnię temu "niedobremu człowiekowi" życie, chociażby poprzez zgłoszenie sprawy policji - to próbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pc131 Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Jasne. Nie wierzę, że rower "się" odnajdzie, ale jeśli jest szansa, że utrudnię temu "niedobremu człowiekowi" życie, chociażby poprzez zgłoszenie sprawy policji - to próbuję. Złodziej mojego roweru prawdopodobnie wpadł kilka dni później przy kradzieży innego roweru z Ursynowa. W trakcie prowadzonych czynności okazało się, że w maju i czerwcu Tomasz Z. ukradł dziesięć rowerów z piwnic i klatek schodowych bloków na ternie Ursynowa Zadzwonię dziś do Wydział do walki z Przestępczością Przeciwko Mieniu - takiej sprawy raczej nie umorzą i gość stanie przed sądem, jeśli można pierwszy raz w życiu skorzystam z bycia w sądzie. Jeśli masz czas to przejedź się na bazar Różyckiego, Wolumen czy do Słomczyna... a nuż się uda. Co prawda w Słomczynie swojego nie znalazłem, ale wiele tam stało rowerów wartych zainteresowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomig Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Złodziej mojego roweru prawdopodobnie wpadł kilka dni później przy kradzieży innego roweru z Ursynowa. W trakcie prowadzonych czynności okazało się, że w maju i czerwcu Tomasz Z. ukradł dziesięć rowerów z piwnic i klatek schodowych bloków na ternie Ursynowa Zadzwonię dziś do Wydział do walki z Przestępczością Przeciwko Mieniu - takiej sprawy raczej nie umorzą i gość stanie przed sądem, jeśli można pierwszy raz w życiu skorzystam z bycia w sądzie. Jeśli masz czas to przejedź się na bazar Różyckiego, Wolumen czy do Słomczyna... a nuż się uda. Co prawda w Słomczynie swojego nie znalazłem, ale wiele tam stało rowerów wartych zainteresowania. Szkoda że nie mieszkam w Wawie bo poszedłbym do tegto sądu zobaczyć tego sukinsyna. Jestem zdania że za kradzież powinno się obcinać jedną rękę i napiętnować wtedy złodzieja pozna każdy od razu a jak nie obciąć rękę to chociaż naznaczyc. Było by skur...synów o połowę mniej!!! Wiem jak to smakuje bo co prawda nie rower ale ukradli mi kilka razy cząści z samochodu ( nawet nyple na wentyle )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winfor Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Jestem zdania że za kradzież powinno się obcinać jedną rękę Czemu tylko jedną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Czemu tylko jedną Żeby mógł egzystować w miare normalnie w społeczeństwie, ale to by nauczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A ludzie którzy stracili rękę np w wypadku mieliby strasznie ciężkie życie Ale piętnowanie recydywistów nie jest złym pomysłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cornishon Napisano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Zgadzam się z Wami w 100%. Też jestem zdania, że należy zgodnie z pradawnym zwyczajem prawicę upitalać. Rozumiem, że czasem bieda kogoś przydusi. Ale tego s-syna moja żona spotkała jak szedł po rower - młody chłopaczek, zielony t-shirt, plecaczek na pleckach. Udawał, że pomylił piętra. W związku z tym zacząłem się zastanawiać: może elektryczny paralizator w rączki zamontować? Może jakiś piorunian rtęci w linkę do przyczepiania roweru - niech se przecina , przeciez go do tego nie zmuszałem, a że łapki upieprzyło? No cóż, mógł nie ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomig Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Napiętnowany bylby od kopa rozpoznawalny i ludziki by inaczej tego człowieczka postrzegali na wstępie. Każdy złodziej zastanowi się 2 razy zanim nawet zapałki ukradnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.