Ybami Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam ! Dzisiaj do mojego roweru założyłem reduktor oraz napinacz montowany w miejsce przerzutki jedno rolkowy. Łańcuch jest idzie po linii prostej, ale gdy naciskam na pedał coś mi przeskakuje. Nie da się normalnie jeździć bo za każdym obrotem korby kilkukrotnie przeskakuje mi łańcuch. W serwisie rowerowym polecili mi żebym zmienił koronkę na tą ze starej kasety, tak też zrobiłem. Teraz po zmianie koronki nie jest już to takie uciążliwe, ale dalej nie mogę nacisnąć mocno na pedał. Przepraszam, że tak chaotycznie napisałem, mam nadzieje, że zrozumiecie o co chodzi. Pozdrawiam Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RastaPastor Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 pewnie jak wybijałeś nit o jak go z powrotem zakładałes to ciezko chodzi.kup nowy łańcuch , najlepiej SRAM pc-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ybami Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 A nie mogę skrócić trochę łańcucha i nasmarować ogniwo w miejscu w którym będę skuwał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swisstack Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Złe skucie łańcucha nie byłoby powodem wielokrotnego przeskakiwania na jednym obrocie korby. Skrócenie i ponowne skucie ze smarem nic nie da. Tzn, da tyle, że łańcuch mając stałą długość (i będąc napięty) nie będzie miał jak skakać, ale to tylko teoria. Opisany objaw moim zdaniem wynika z tego, że różnie zużyte są łańcuch, korba i tylna zębatka (cokolwiek by to nie było). Najlepszym wyjściem byłaby wymiana całości. W sensie zostawiasz koronkę tego reduktora, a wymieniasz łańcuch i korbę, bądź same blaty. Co to za rower? Jaka kaseta? Jakie korby? Jaki łańcuch? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ybami Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 To jest seryjniak Kross Sign DS zakupiony miesiąc temu, więc nie ma szans żeby było zużyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ybami Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Już wszystko działa jak należy. Okazało się, że łańcuch był zbyt długi. Pozdrawiam Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.