Skocz do zawartości

[piasta] remont, naprawa lub zakup innej

TocaS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Od 7600 km używam klockowatej piasty Bop Coastera i co prawda nie wiem co zadecydowało o tym, że złożyłem na niej koło:

Img.jpg

Mam dwa problemy, pierwszy to delikatny luz, drugi kłopot to od czasu do czasu przepuszczanie bębenka. Prawdopodobnie częściowo załatwiła ją tegoroczna zima.

...a więc podejrzewam, że do wymiany są już 4 łożyska maszynowe plus bębenek. Koszt naprawy pewnie wyniesie w okolicach 150 zł. W zaprzyjaźnionym sklepie dziwnie się na temat tej piasty wypowiadają, w moim mniemaniu będą mieć problem z wymianą łożysk i kupieniem nowych, a zarazem będą ją rozbierać chyba pierwszy raz.

W planach miałem już inne piasty ale za przeproszeniem posrało się trochę z kasą.

Teraz tak, ciężko jest mi znaleźć bębenek ale zastanawiam się z drugiej strony czy do Bopa nie pasują bębenki z Dartmoora czy też Novateca bo coś obiło mi się o uszy, że to te same piasty.

Zastanawiam się również czy po prostu tymczasowo nie zastąpić tej piasty nową piastą Deore XT do końca roku. Potem się kupi po prostu coś lepszego, byle ta wytrzymała z 5 tyś km.

Ciekawy jestem czy ktoś tutaj na forum wymieniał bębenek lub łożyska w tej piaście.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...