TocaS Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam forumowiczów. Od 7600 km używam klockowatej piasty Bop Coastera i co prawda nie wiem co zadecydowało o tym, że złożyłem na niej koło: Mam dwa problemy, pierwszy to delikatny luz, drugi kłopot to od czasu do czasu przepuszczanie bębenka. Prawdopodobnie częściowo załatwiła ją tegoroczna zima. ...a więc podejrzewam, że do wymiany są już 4 łożyska maszynowe plus bębenek. Koszt naprawy pewnie wyniesie w okolicach 150 zł. W zaprzyjaźnionym sklepie dziwnie się na temat tej piasty wypowiadają, w moim mniemaniu będą mieć problem z wymianą łożysk i kupieniem nowych, a zarazem będą ją rozbierać chyba pierwszy raz. W planach miałem już inne piasty ale za przeproszeniem posrało się trochę z kasą. Teraz tak, ciężko jest mi znaleźć bębenek ale zastanawiam się z drugiej strony czy do Bopa nie pasują bębenki z Dartmoora czy też Novateca bo coś obiło mi się o uszy, że to te same piasty. Zastanawiam się również czy po prostu tymczasowo nie zastąpić tej piasty nową piastą Deore XT do końca roku. Potem się kupi po prostu coś lepszego, byle ta wytrzymała z 5 tyś km. Ciekawy jestem czy ktoś tutaj na forum wymieniał bębenek lub łożyska w tej piaście. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.