Skocz do zawartości

[rower] do 600 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym kupić rower MTB do 600 złoty.

http://allegro.pl/item1019023405.html

Co o nim sądzicie?

Rower będzie używany tylko do jazdy(10-20km), a nie do jakiś tam wyczynów.

Jeśli ten jest zły to podajcie linki z rowerami do 600 zł. Wiem że za taką kasę trudno coś dostać dobrego, ale on ma być tylko do jazdy, a nie do żadnych wyczynów, tak dla zdrowia, żeby się przejechać ;] ;]

Witam

Chciałbym kupić rower MTB do 600 złoty.

http://allegro.pl/item1019023405.html

Co o nim sądzicie?

Rower będzie używany tylko do jazdy(10-20km), a nie do jakiś tam wyczynów.

Jeśli ten jest zły to podajcie linki z rowerami do 600 zł. Wiem że za taką kasę trudno coś dostać dobrego, ale on ma być tylko do jazdy, a nie do żadnych wyczynów, tak dla zdrowia, żeby się przejechać ;] ;]

Tylko nie rower z tylną amortyzacją! Szukaj jakiegoś Krossa lub Unibika.

Projec nie! Ten rower będzie sakramencko ciężki, te 'tarcze' po 2 hamowaniach przestaną hamować, będą nieregulowalne. Miałem do czynienia z tym rowerem, jak i podobnymi - moje zdanie jest proste - nie nie i nie.

Podalismy Ci w śród jakich marek warto szukać - Kross, Unibike, Arkus. Tarczowe hamulce - ładnie brzmi, ale nie hamuje :).

Kiedyś dostałem na komunię Krossa za 350 złoty i po 5 latach dopiero puściły hamulce i przerzutki. Myślę że i tak lepszego nie dostanę w tej cenie.

Podajcie jakieś stronki z tanimi rowerami, bo i tak nie chce droższego.

Mój kolega też kupił jakiegoś z hipermarketu i długo mu trzymał, a firma krzak. I też miał amortyzatory przód tył...

;]

W tej cenie unikaj jak ognia:

• Hamulców tarczowych
  • Tylnego zawieszenia

A w miarę możliwości to i przedniego amorka.

Podaj nam gdzie będziesz jeździł - miasto, teren, góry, szosa, etc. Jeżeli na dojazdy asfaltowe, lekki szuterek - z czystym sumieniem ci polecam to.

Też miałem Krossa za 350 zł (mogę rachunek pokazać), też katowałem 5 lat (rachunek - na nim jest data) ale dużo części poszło. Ale teraz za tą cene nic nie kupisz - dawne 350zł nie jest równe dzisiejszym 350zł!

Mój kolega też kupił jakiegoś z hipermarketu i długo mu trzymał, a firma krzak. I też miał amortyzatory przód tył...

A jeździł na nim? A jeździł(eś) kiedyś na rowerze z PRAWDZIWYM tylnym zawieszeniem i normalnym amorkiem z przodu? Polecam to porównanie.

adii22 bez przesady.

Chodzi mi o nowy rower do jazdy po mieście(chodnik, ulica)

Mój kolega? Co to za pytanie. On go tylko dobijał i wytrzymał mu jakieś 6 lat!!

A i owszem, że jeździłem na prawdziwym. Mój brat miał bardzo dobry rower, ale marki nie pamiętam.

Ten GTIX już lepszy, ale ramy GTIX'ów są... lipne.

Do miasta to taki. Zdejmiesz oświetlenie, dasz prostą kierownicę, wywalisz bagażniczki, błotniczki, będzie wyglądać agresywniej, a i jazda będzie wydajniejsza, bezpieczniejsza i wygodniejsza niż na tym GTiX.

Albo taki Kross - bardzo prosty i nie do zepsucia praktycznie.

Albo ten Kross - taniej się nie da.

Tak ale za taką cenę to cięzko coś znaleźć co by było wmiare ok. Nie twierdze że rama jest dobra tylko odradzam rzeczy które w tanich rowerach często się psują, a rama nie powinna się złamać od spokojnej miejskiej jazdy.

no co prawda to prawda

rowerkiem będę jeździł max 50 km tygodniowo (w weekendy, bo w dni robocze szkoła)

A tak to który z tych 2 bralibyście???

http://allegro.pl/item1011396463_rower_gorski_kands_energy_500_kola_26_rama_19.html

czy ten

http://allegro.pl/item1019023405_hit_sezonu_hamulce_tarczowe_amortyzatory_26_gtaris.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...