Skocz do zawartości

[rower]który wybrać?

maveerick

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wnioskując z opisu Twojego stylu jazdy rower MTB będzie złym wyborem. Gdyby chociaż w pierwszej kolejności był to las, a asfalt sporadycznie - wtedy tak, nie mówiąc już o dystansie jaki chcesz pokonywać. W tym przypadku trekking albo cross zda się lepiej.

Napisano

dziekuje wszystkim za odpowiedzi, dzis byłem w sklepach aby dobrać rozmiar ramy. Niestety kellys 2009 był ostatni i nie mój rozmiar ale 2010 były. czy przykładowo przerzutka SHIMANO Deore XTz roku 08 różni się czyms od przerzutki SHIMANO Deore XT z roku 2010? Zainteresował mnie również felt q600 z 2010, bardzo ładny . Co do dystansów to moze troche przesadziłem max to bedzie 15 km w jedną strone aczkolwiek popatrze za cross.

Napisano
  W dniu 24.06.2010 o 20:30, RATM napisał:
ogólnie Kellys - firma z renomą.

No tak średnio :) Nie bardziej od felta.

Góral na cieńkich oponach wypadnie podobnie, jak nie trafisz dobrego crossa w dobrej cenie.

Na pewno się różni, ale nie daj się zwariować i na przerzutkę patrz w ostatniej kolejności :D

Zwłaszcza, że tak wysokogrupowa ma za zadanie odwrócić Twoją uwagę od innych części.

Napisano

No właśnie z tego co widze to crossy wyposażone w podobny sprzet co mtb są droższe. ok a co lepiej wybrać salamandera 2010 czy felta 2010? Szczerze powiem ze ten naped u kellysa naprawde zwrócił moją uwage ale chyba rezszta sprzetu oprócz amorka nie jest zła.nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i łatwo robi na mnie wrażenie np 9 biegów z tyłu (kellys ma 8) i napis xt to dobzre czy zle?

Napisano

To, że patrzysz na 9 rzędów i napis XT to raczej źle. Prosta marketingowa zagrywka - jeden, dwa podzespoły z wyższej grupy i przestajemy patrzyć na resztę. Ale tak czy siak Kellys wypada lepiej. Ale i tak lepiej kupić jakiegoś crossa.

Napisano

Tego się obawiałem, że jak cross, to będzie ubogi sprzętowo :P

Salamander lepszy jest, z tych 2 zalinkowanych na początku,

natomiast w internecie widzę też inne konfiguracje rowerów,

więc w sklepie może się okazać, że np przerzutka jest inna.

Lepszy nie tyle przez pojedyńczą część xt, ale rzeczywiście

ma sensowny osprzęt, a w felcie jest to składanka tanich komponentów

różnych marek.

Hej, gdzie kellys ma 8 :D? Ja widzę 9, znaczy podają 27 biegów.

Napisano

Przepraszam za błąd. Pomyliłem się pisząc że Kellys ma 8 biegów z tyłu. Zamiast Kellys miało być Felt. Zgadza sie salamader ma dobry komplet. Na przykład gdzieś przeczytałem ze manetki rapidfire plus z tymi przerzutkami upłynniają zmianę biegów ale Felt chyba poza właśnie przerzutkami nie jest gorszy od salamandera czy się mylę?

• 2 tygodnie później...
Napisano

I bardzo dobrze. Sam mam Salamandra tyle, że z 2009 roku i muszę przyznać, że rower sprawuje się przyzwoicie. Moim zdaniem jedynie amorek jest kichowaty, reszta spoko. A na uwagę powinna zasłużyć rama, której kształt i profil rurek jest moim skromnym zdaniem niesamowity. Nie wiem jak z jej sztywnością, gdyż nie jeździłem na tysiącu rowerów, ale ja bym napisał, iż jest porównywalna z Trekiem, którego mam.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.