Skocz do zawartości

[Osłona na przerzutki]Pomoc!

Suja15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!!!

Nie jestem pewien czy to odpowiedni dział na ten temat ale walne prosto z mostu .Czy w Meridzie Matts 40v da sie wstawić osłonkę na przerzutki ???Bo po ostatnim upadku troche mi sie wykrzywiły przerzutki <Oczywiście chodzi o przerzutki tylne>I mam jeszcze parę pytań odnośnie tego roweru czy Korba Shimano M191 42-34-24 CG jest dobrą korbą ?oraz czy przerzut Shimano M190 31.8 -42t<przednia>Warto wymienić na np: Deora lub coś w tym stylu??

Proszę o POMOC!

Napisano

Ad korby, korba wystarczająca, wymiana jej na inną nie da ci zbyt wiele, wymieniaj ją dopiero jak zajeździsz

Ad przerzutki przedniej, masz jakieś problemy z tą przerzutką? jeśli działa to tak samo, po co wymieniać :)

Ad osłony, w tej ramie nie ma uchwytów na osłonkę, możesz zastosować taką "pod śrubę" ale ona była projektowana (duże słowo jak na kawałek drutu) pod kątem osi z nakrętkami i może co najmniej dziwnie z zaciskiem wyglądać :)

Zasadniczo rolą aluminiowych haków jest wyginanie się lub pękanie w sytuacji przewracania roweru, więc proponuje go prostować, a jak pęknie kupić nowy, koszt koło 20zł.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...