Suja15 Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Witajcie!!! Nie jestem pewien czy to odpowiedni dział na ten temat ale walne prosto z mostu .Czy w Meridzie Matts 40v da sie wstawić osłonkę na przerzutki ???Bo po ostatnim upadku troche mi sie wykrzywiły przerzutki <Oczywiście chodzi o przerzutki tylne>I mam jeszcze parę pytań odnośnie tego roweru czy Korba Shimano M191 42-34-24 CG jest dobrą korbą ?oraz czy przerzut Shimano M190 31.8 -42t<przednia>Warto wymienić na np: Deora lub coś w tym stylu?? Proszę o POMOC!
Konr4d Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Ad korby, korba wystarczająca, wymiana jej na inną nie da ci zbyt wiele, wymieniaj ją dopiero jak zajeździsz Ad przerzutki przedniej, masz jakieś problemy z tą przerzutką? jeśli działa to tak samo, po co wymieniać Ad osłony, w tej ramie nie ma uchwytów na osłonkę, możesz zastosować taką "pod śrubę" ale ona była projektowana (duże słowo jak na kawałek drutu) pod kątem osi z nakrętkami i może co najmniej dziwnie z zaciskiem wyglądać Zasadniczo rolą aluminiowych haków jest wyginanie się lub pękanie w sytuacji przewracania roweru, więc proponuje go prostować, a jak pęknie kupić nowy, koszt koło 20zł. Pozdrawiam
Suja15 Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Napisano 23 Czerwca 2010 Ale mi sie wykrzywił Hak i wozek przerzutki tylnej .;/
Suja15 Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Napisano 23 Czerwca 2010 hmmm zobacze czy mozna cos takie w moim rowerze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.