Lextalionis Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Dzisiaj kupiłem adapter do tarczy na przód (180mm PM/PM)... Niestety w sklepie był tylko Shimano więc taki wziąłem... Problem w tym że dołączony jest do niego taki drucik którym należy "przywiązać" górną śrubę adaptera. Z tego co widzę w instrukcji to ma to zapobiegać odkręcaniu się śruby ale zastanawiam się czy jest sens w ogóle to montować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Drucik? Chodzi o ten plastik zakładany na śrubę? Jak tak to ja już 2 zgubiłem i nie widzę różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Mówisz o nakldace, na główkę śruby takiej plastikowej czy o tym, że śruby są przewiercone na wylot i w zestawie jest drut (wyglądający jak struna)? Obydwie metody służą temu aby śruby się nie odkręcały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Drut który wygląda jak struna ale tylko jedna śruba jest przewiercona na wylot i tylko jedna, zgodnie z instrukcją powinienem "przywiązać". Jak na moje to chyba nie ma takiej potrzeby bo śruby same się nie poluzują jak je dobrze dokręcić. Zresztą u innych producentów nigdy tego nie widziałem więc chyba założę bez tego drucika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.