Chaosek Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Witam.Przymierzam się do zakupu opony na tylnie koło i w oko wpadły mi dwa modele w atrakcyjnej cenie a konkretnie Continental Exploer 2.1 oraz Schwalbe Racing Ralph i tutaj moje pytanie która opona będzie lepiej się sprawować w terenie chodzi mi o las, błoto etc. Jeżeli ktoś ma coś lepszego do zaoferowania w podobnej cenie to proszę mówić. Pozdrawiam Robert
morganfriman Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 jesli chodzi o bloto to RR sie szybko zapycha wiec w blocie sobie nie pojezdzisz. Ale od siebie polecam RR sam mam i jestem zadowolony.
Klosiu Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Jeszcze zalezy jakie okolice, jesli plasko to RR to chyba optimum, Explorer to juz sporawe klocki, poza tym slyszalem ze lubia sie urwac. W gory na mokre juz mozna o Explorerze myslec.
Chaosek Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Napisano 23 Czerwca 2010 Okolica raczej górzysta i jak już wcześniej napisaałem terenowa więc jednak co mi polecacie?
ulvgar Napisano 23 Czerwca 2010 Napisano 23 Czerwca 2010 Tych RR raczej nie polecam. Miałem i nawet na płaskich terenach się nie sprawdziły, jest co nieco w dziale Testów. A Conti Explorer jak najbardziej ale poluj na wersję Protection. Swoje używam trzeci sezon i przód jest w niezłym stanie, mimo, że asfaltu dostały swego czasu niemało. Fakt, klocki potrafią się obrywać ale w swoich tego nie zauważyłem, za to brat ujeżdżał wersje zwijaną i drutowaną i niestety ścierały się sporo szybciej. PS. Możesz też szukać Schwalbe Nobby Nic lub Rocket Ron.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.