Skocz do zawartości

[opona]Schwalbe a continental

Chaosek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Przymierzam się do zakupu opony na tylnie koło i w oko wpadły mi dwa modele w atrakcyjnej cenie a konkretnie Continental Exploer 2.1 oraz Schwalbe Racing Ralph i tutaj moje pytanie która opona będzie lepiej się sprawować w terenie chodzi mi o las, błoto etc. Jeżeli ktoś ma coś lepszego do zaoferowania w podobnej cenie to proszę mówić.

Pozdrawiam Robert

Napisano

Jeszcze zalezy jakie okolice, jesli plasko to RR to chyba optimum, Explorer to juz sporawe klocki, poza tym slyszalem ze lubia sie urwac. W gory na mokre juz mozna o Explorerze myslec.

Napisano

Tych RR raczej nie polecam. Miałem i nawet na płaskich terenach się nie sprawdziły, jest co nieco w dziale Testów. A Conti Explorer jak najbardziej ale poluj na wersję Protection. Swoje używam trzeci sezon i przód jest w niezłym stanie, mimo, że asfaltu dostały swego czasu niemało. Fakt, klocki potrafią się obrywać ale w swoich tego nie zauważyłem, za to brat ujeżdżał wersje zwijaną i drutowaną i niestety ścierały się sporo szybciej.

PS. Możesz też szukać Schwalbe Nobby Nic lub Rocket Ron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...