Mod Team durnykot Napisano 24 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2010 Lou87- system amortyzacji w Sunourach jest oparty m.i na stalowej sreżynie negatywnej, więc zachowują sie one nieco inaczej niż Solo Air- przede wszytskim obniżanie ciśnienia nie wiąże sie zw zwiekszaniem czułości i nadmiernym nurkowaniem.
razorjack Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 ja stawiam na rebę, swoją jeżdżę od 4 lat i nic się nie dzieje (chociaż niewiele przejechałem przez ten czas )
Yorgi Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 Podepnę się pod temat epicona, czy możesz rozwinąć temat. Czy to, że mniejsze ciśnienie nie zwiększa czułości oznacza, że nie da się go dopasować do mniejszych nierówności? I jak byś miał oceniać/porównać z innymi firmami to system SR jest lepszy/gorszy i w czym dokładnie? Z góry thx za odpowiedź.
Ros Napisano 24 Czerwca 2010 Napisano 24 Czerwca 2010 W Velo mają promocję m.in. na amortyzatory RST: - F1RST Air Platinum Disc w Twoim pułapie cenowym - 849 zł - F1RST Air Platinum RL Disc z manetką blokady skoku i 100 zł więcej Wiem, wiem że to RST i w ogóle z czym do ludzi, ale opinie ma pozytywne. Chociaż między bogiem a prawdą jakby kosztował te 100 zł mniej byłby konkurencyjny dla tej Reby za 800 zł, którą ktoś linkował wcześniej. Z drugiej strony w przypadku RST nie trzeba spędzić pół życia na ustawianiu amortyzatora
Mod Team durnykot Napisano 25 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2010 Yorgi, cieżko jest jednoznacznie wskazać, który system jest lepszy. Możesz jedynie stwierdzić , który amorek bardziej Ci odpowiada pod względem charakterystyki pracy i oczekiwań,jakie ma spełnić. Wiekszośc amorków z systemami zbliżonymi do Solo Air będą cierpiały na podobne dolegliwości. Nie znaczy to oczywiście,że sa to systemy nieprzyjazne dla użytkownika- decydując sie na zakup amorka tego typu musisz sie pogodzić z pewnymi ułomnościami,lub szukać bardziej zaawansowanych ( czyli droższych) rozwiązań. Mając do wyboru Epicona lub Recona o zbliżonym wyposażeniu ( regulacja tłumienia, blokada skoku, manetka, 100 mm ) wybrałbym Epicona ze względów czysto ekonomicznych- za mniejsze pieniądze otrzymujesz to samo- no ,może z wyjątkiem "kultowości" marki i kosztem braku dodatkowych punktów do lansu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.