Pepton Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Cześć, jestem świeżak, jeżeli chodzi o szosę, wiec mam pytanie czy znacie może jakieś ciekawe trasy szosowe (asfaltowe) między 60-200 km o małym natężeniu ruchu ? Zastanawiam się o jednej zaczynając wybrzeżem gdyńskim na czosnów(nie wiem czy jest jakas scieżka, żeby nie jechać krajową 7 ? ) i później w 579 -> 575-> 705 ->580... co o tym myślicie, da się przeżyć, nie rozjedzie jakiś tir ? trasa wydaję się ciekawa, ale pewnie nie ma pobocza... W ogóle nie musi być koniecznie z Warszawy, bo np. mam 1 super trasę z Mińska ok 110km na Liw i poprostu dojeżdzam samochodem. Nie wyobrażam sobie dojechać krajową 2... raz że droga jest tragiczna to jeszcze straszny ruch, jeszcze ok 6 rano dałoby radę, ale wracając już ok 12-13 cyrk straszny, nie mówiąc już o remontach... a z Mokotowa przez Most Siekierkowski do Mińska to ok 50 min, wiec nie jest źle. W ogóle szukam jakiś tras takimi zwykłymi nieoznakowanymi asfaltowymi drogami wiejskimi np. z okolic Piaseczna w stronę Grójca, później na Warkę byle był mały ruch i asfalt ? no nie wiem, jak ktoś zna to będę wdzięczny Pozdro. Piotr Ps. ten sam post umieściłem na forum szosowym, ale może tutaj jest bardziej adekwatne miejsce na ten wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 22 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Wzdłuż 7 jest asfalt, do Czosnowa jest w średnim stanie, dalej jest tylko lepiej :] Ostatnio sam szukałem tras ok 100km, a wiesz może jak jest z trasą do Gory kalwarii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepton Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Wzdłuż 7 jest asfalt, do Czosnowa jest w średnim stanie, dalej jest tylko lepiej :] Ostatnio sam szukałem tras ok 100km, a wiesz może jak jest z trasą do Gory kalwarii? raz jechałem samochodem to niezaciekawie, spory ruch,tiry i koleiny, tragedia... chyba, że jakoś wzdłuż wisły, ale to raczej nie na szosie. zastanawiam się jeszcze nad tym, żeby wcześnie rano ok 6 smignąć puławską do piaseczna,a później jakimiś lokalnymi drogami (na mapie:nie żółtymi wojewódzkimi - tylko szarymi) w ciemno pokręcić się w okolicach grójec -warka. A co myślisz dookoła kampinosa, duży ruch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Do Góry Kalwarii to tak: Trasa 1 lub Trasa 2 Asfalt, równiutko, ruch prawie żaden, w weekend to więcej rowerów niż samochodów Tylko jest około 1km polnej między Cieciszewem, a Dębówką. Na 1.5 calowych slickach dałem radę, ostatecznie można podjechać do wojewódzkiej 724 i ominąć ten kawałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam9502 Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Odradzam jechać przez Dębówke.Lepiej jechać kawałek drogą 724 wojewódzką. Ogólnie fajna traska polecam. Z Góry polecam powrót przez Sobików,Julianów,Wągrodno i na Piaseczno przez Piskórke,Jazgarzew,Jazgarzewszczyzna.Ruch minimalny oprócz Piaseczna i Konstancina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Wzdłuż 7 jest asfalt, do Czosnowa jest w średnim stanie, dalej jest tylko lepiej :] Szkoda sprzęt i życie narażać na 7 jak równolegle można pojechać ulicą Rolniczą do samego Czosnowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Ale nie trzeba jechać 7 tylko drogą serwisową biegnącą równolegle do 7, też jest asfalt, nie jestem tylko pewny czy nie ma tam jakiegoś odcinka krótkiego z drogą gruntową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Jest na pewno odcinek gruntowy, ba nawet bardzo gruntowy bo kiedyś się tam zakopałem osobówką po osie Poza tym pełno tam narwanych kierowców co omijają korki i światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepton Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Odradzam jechać przez Dębówke.Lepiej jechać kawałek drogą 724 wojewódzką. Ogólnie fajna traska polecam. Z Góry polecam powrót przez Sobików,Julianów,Wągrodno i na Piaseczno przez Piskórke,Jazgarzew,Jazgarzewszczyzna.Ruch minimalny oprócz Piaseczna i Konstancina. Całkiem ciekawa może być, gorzej tylko z powrotem z Jazarzewszczyzny do Piaseczna i później na Mokotów trzeba chyba Puławską, chyba że równoległymi uliczkami osiedlowymi do Puławskiej Ja za to polecam trasę, którą znalazłem na : http://www.rowerowyminsk.pl/trasa.php?id=liw2&class=liw1'>http://www.rowerowyminsk.pl/trasa.php?id=liw2&class=liw1 - naprawdę super trasa, którą można jeszcze przedłużyć na wschód od Liwia na Sokołów Podlaski może nawet aż do Drohiczyna... szkoda tylko, że dojazd z Warszawy do Mińska jest tak beznadziejny, chyba że jakoś przez Wiązowne, ale to i tak wyląduje się na krajowej 2... http://www.rowerowyminsk.pl/trasa.php?id=liw2&class=liw1 własnie takiej trasy szukam, żeby tylko dla urozmaicenia była po lewej stronie wisły, bo trasa na Góre Kalwarie jest naprawde ok, ale trochę krótka, szukam czegoś ponad 100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.