Lukim Napisano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 OK. Dzięki, a jeszcze jedno, bo mam taki problem, jakbym wsadził tarczę do wypalenia, np na 230 stopni i na 30min, to smierdziałby mi poiecyk?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 6 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 No generalnie nie wiem jakie znaczenie mają parametry procesu wypalania - z reguły podaje się 200-220 stopni i 15 minut. Powiem tak - ponoć wali w ch... oinkę. Ale czy zostaje w piecyku ten zapach to nie wiem. Ja korzystam z konstrukcji typu "aluminiowa miska+opalarka" i nie mam problemu bo całość jest nieźle wentylowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukim Napisano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Aha, noto mam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lbx Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 ja tam pieklem i nie walilo zawszemozesz potem wywietrzyc w ostatecznosci ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Ja biorę klocki w kombinerki i wypalam nad palnikiem w kuchence gazowej. Grzeję do momentu aż blacha zaczyna zmieniać kolor. Potem zostawiam je do wystygnięcia (nie próbuj ich chłodzić). Na koniec przecieram papierem ściernym 2000. Tarcze polewam jakimś nie tłustym rozpuszczalnikiem i podpalam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.