Skocz do zawartości

[koła] do 600zł pod 95kg

ruferzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad wymianą kół, już piasty mam upatrzone (dartmoor free-force i x-rolls) problem tkwi w obręczach i szprychach. Ważę 95kg i będę mógł przeznaczyć 600zł na koła. Jeżdżę raczej w terenie, generalnie nie oszczędzam kół. Zdarzy mi się nie podnieść dupy na jakimś korzeniu. W związku z tym chciałbym prosić o pomoc w doborze pozostałych komponentów koła. Najlepiej jak by się udało poniżej 2kg. Pozdrawiam

Napisano

Przy takiej wadze proponuje nie bawić sie w lekkie koła - wiem co mowię :)  Zdecydwoanie sugerowałbym iść w stronę bardzo mocnych kół kosztem ich wagi chyba że lubisz ciągłe centrowania i wizyty w serwisie. Szprychy DT Champion spokojnie dadzą radę natomiast polegną wylajtowane obręczę. Ja poszedłem w strone kół FR i od tego czasu mam święty spokój, ale niestety to waży. Zastanów się na spokojnie czy priorytetem dla Ciebie jest niska waga kół czy ich wytrzymalość na ciężkie warunki.

Napisano

W zasadzie wytrzymałość ważniejsza, tylko jakie obręcze? Obecnie mam Alexrims DM24 i nie narzekam nic się z nimi nie dzieje, są naprawdę wytrzymałe, z tym że są pod v-ki a ja chce pod tarcze. Co myślicie o obręczach DARTMOOR Raider? Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...