ruferzyk Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Witam, zastanawiam się nad wymianą kół, już piasty mam upatrzone (dartmoor free-force i x-rolls) problem tkwi w obręczach i szprychach. Ważę 95kg i będę mógł przeznaczyć 600zł na koła. Jeżdżę raczej w terenie, generalnie nie oszczędzam kół. Zdarzy mi się nie podnieść dupy na jakimś korzeniu. W związku z tym chciałbym prosić o pomoc w doborze pozostałych komponentów koła. Najlepiej jak by się udało poniżej 2kg. Pozdrawiam
enduroriderPL Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Przy takiej wadze proponuje nie bawić sie w lekkie koła - wiem co mowię Zdecydwoanie sugerowałbym iść w stronę bardzo mocnych kół kosztem ich wagi chyba że lubisz ciągłe centrowania i wizyty w serwisie. Szprychy DT Champion spokojnie dadzą radę natomiast polegną wylajtowane obręczę. Ja poszedłem w strone kół FR i od tego czasu mam święty spokój, ale niestety to waży. Zastanów się na spokojnie czy priorytetem dla Ciebie jest niska waga kół czy ich wytrzymalość na ciężkie warunki.
ruferzyk Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Napisano 22 Czerwca 2010 W zasadzie wytrzymałość ważniejsza, tylko jakie obręcze? Obecnie mam Alexrims DM24 i nie narzekam nic się z nimi nie dzieje, są naprawdę wytrzymałe, z tym że są pod v-ki a ja chce pod tarcze. Co myślicie o obręczach DARTMOOR Raider? Pzdr
enduroriderPL Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 ruferzyk są DM24 pod tarcze bez szlifowanych boków Nie znam Raidera a producent nie podaje jej wymiarów ;/ wiec ciezko coś powiedzieć...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.