Takashi Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Jak wyżej. Przechodzę z 3x7 na 3x9. Mam już tylną i przednią przerzutkę Deore i korbę Truvativ FireX w dobrym stanie. Potrzebuje manetki, kasetę i łańcuch. Budżet to jakieś 190pln, manetki używane deore to około 70pln więc zostaje 120-130pln na napęd. Rower do wszystkiego, lekkie xc, czasem maraton. Mam spd, waże 65kg a rower 11,7kg. Dziękuje i Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Czyli innymi słowy chcesz kupić kasetę i łańcuch za 120 zł. Bierz komplet Deore i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Dokładnie, bierz taki zestawi po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Również jestem za zestawem Deore. Cenowo idealnie się zmieścisz, a przy tej kwocie nie ma nic lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 I spinkę Sram do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 A tą kasetę to chcesz na starą piastę założyć ? Czy masz nowe kółko ? M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Takashi Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 piaste mam novatec na maszynówkaach pod 8/9. zastawniałem sie tez nad kasetą pg950 i łańcuchem pg951 do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 25 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 ja bym kupił sobie kasetę w okolicy alivio lub jakiś odpowiednik Srama i trzy łańcuchy - taka kombinacja dłużej posłuży niż jeden komplet w Deore. Poczytaj sobie w sieci o systemie na trzy łańcuchy - naprawdę działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Nie ma kasety alivio pod 9 biegów kolego mrmorty. Imo zestaw Deore się sprawdzi najlepiej. Po 700 km możesz zakupić kolejny HG53 po 1400 km kolejny HG53 po 2100 km zmierzyć suwmiarką który z trzech łańcuchów jest najmniej rozciągnięty i tego założyć na około 500 km itd itp. Choć przy odpowiednim dbaniu o napęd do 6 tyś km na deore powinieneś zrobić bez problemu moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.