rower1234 Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 mam problem. ta tulejka w korbie zassala mi sie do pedala i za groma nie moge odkrecic, macie jakies rady czy mozna dokupic te czesc ???
Mod Team safian Napisano 21 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2010 Ze co się stało? :x Ta tulejka to tzw. gwint, jeżel się zapiekło, możesz spryskać jakims WD-40, poczekać trochę i może uda się odkręcić. Gwintu raczej nie kupisz, jedynie nowe ramie korby, acz możesz ponownie nagwintować sobie stare, tylko nie wiem jak skoro jest tam wkrecony pedał :x
rower1234 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Napisano 21 Czerwca 2010 powiem ci tak. gwint w ramieniu korby sie zpilowal jest 0 i do tego jeszcze sie zassala tuleka do pedala
Mod Team safian Napisano 21 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2010 Czy tylko ja nie rozumiem kolegi? Pokaz jakieś fotki tego to łatwiej będzie zrozumeć
robkellys Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 Z tego co wiem, to jest to wykonalne. Delikatnie rozwiercasz korbę, wbijasz tulejkę, gwintujesz, wkręcasz nowe pedały. Jako że mamy doczynienia z gwintem lewo i prawo skrętnym, wiele osób niszczy korbę w ten sposób. W dobrym serwisie wykonają Ci to za kilka, kilkanaście złotych. Pozdrawiam Robert
Mod Team Odi Napisano 22 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 22 Czerwca 2010 rower1234 albo zaczniesz pisać poprawnie i z sensem, albo ten bełkot będzie lądował w koszu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.