maniekw74 Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Na wstępie witam szanownych Forumowiczy! Dosiadam Krossa Level A4 z 2009 z hamulcami jak w tytule, przebieg około 900 km i mam problem z tylnym hamulcem - ściskam klamkę na maksa, a efekt jest ledwie zadowalający i to mimo oczyszczonych klocków. Co robić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Jeżeli klocki/tarcza nie jest tłusta, proponuję odpowietrzyć hamulec, ale wcześniej sprawdzić czy tłoczki równo się wysuwają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Raczej po takim przebiegu te heble nie powinny robic zadnych problemow, prawdopodobnie zapowietrzony uklad, albo klocki w oleju zamoczone byly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekw74 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dziękuję za odpowiedzi. Czas działać: 1-przegląd klocków i ewentualne czyszczenie, 2-odpowietrzanie. Mam nadzieję, że pomoże. Pozdrawiam. Maniek. Kurcze nie pomogło:devil: No i tłoczek od strony przewodu hydraulicznego wysuwa się bardziej, a klamka hamulca dalej taka gumiasta.... Help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 ... Kurcze nie pomogło:devil: No i tłoczek od strony przewodu hydraulicznego wysuwa się bardziej, a klamka hamulca dalej taka gumiasta.... Help! Miałem to samo, jeden tłoczek bardziej się wysuwał, właśnie ten od strony przewodu, drugi mniej, dodatkowo gumowa klamka i hamulec z czasem się zapowietrzał, dodatkowo klamka się pociła w okolicy łączenia się z przewodem, sprawdz raz jeszcze jak masz z tymi tłoczkami, odpowietrz układ raz jeszcze (zmieniając płyn), jeżeli nie pomoże ja bym to reklamował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekw74 Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Dzięki za wskazówki! Czas działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekw74 Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Sukces!!!! Po 50-ciu km i ostrych próbach hamowania coś się naprawiło i hamulce dalej jak brzytwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.