Martix Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 Czy taka nóżka sprawdzi się z sakwami i jak ją zamontować Ja niestety mam na tylnym widelcu w pobliżu korbowodu pojedynczą poprzeczną rurkę z dziurą na wylot której oś jest prostopadła do podłoża (nie wiem czy to nie jest przypadkiem dziura na błotnik). Czy da to się stabilnie zamontować to tego otworu Poza tym czy mocowanie na jedną śrubę nie będzie się rozkręcać Może żeby rozjaśnić pokażę o która rurkę mi chodzi (to nie z mojego roweru ale u mnie jest w tym samym miejscu)
Przeor Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Nie wiem, czy da sie u Ciebie zamontować ale kupel miał taką i na miękkim gruncie nie zauważyłem różnicy w stabilności roweru. Ja przy swoim crrosie mam taką boczną, dokręcaną do tylnego widelca. Ważne jest aby taka podpórka miała płynną regulację wysokości poprzez pokrętło. Wtedy w zależności od rodzaju gruntu (twardy, miękki) można sobie podkręcić. Jak jest bardzo miękko to i tak, kumpel musiał szukać drzewa, jak wszyscy zresztą. Na twardszym podłożu, regulowana nóżka sprawdza się bardzo dobrze.
Martix Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Napisano 22 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedź. Wydaje mi się, że bez specjalnej przeróbki nie da się zamontować, bo ewidentnie dziura powinna być od spodu do tej nogi. (w pierwszym poście błędnie podałem że oś otworu jest prostopadła do podłoża, powinno być równoległa) Jak się mylę proszę o wyprowadzenie z błędu. Na razie chyba sobie darują to cudo bo jest dość drogie. (ponad 100zł)
Konr4d Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 100zł to słabo szukasz tańszy odpowiednik, muszę powiedzieć że popularny jedyne co musisz sobie sprawdzić jak to będzie z łańcuchem i przerzutkami kompatybilne. Podpórka rowerowa PODWÓJNA stalowa Od razu masz dłuższą śrubę i od góry nakładkę do ram właśnie takich bez tego mocowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.