Skocz do zawartości

[amortyzator] przedni AM

n4k5

Rekomendowane odpowiedzi

uuUUuuuuuuuuuUUUuuuu OSTRO :)

MojoHD, Nomad, 6Point, Firebird a moze RFX?

Sazcunek...

I.

Heh, najprawdopodobniej hadek, chociaż Nomad Carbo też mi śmignął przez czapę :)

Co do U-Turna - chłopaki, wiadomo że lepsza taka regulacja jak żadna i też byłem podjarany mając toto w Psylo. Ale tak w miarę obiektywnie patrząc jest to najsłabszy system zmiany skoku, bo raz że zakres szału nie robi to jeszcze trza się nakręcić jak głupi (zresztą to samo jest we włoskim ATA).

Jak Rulez napisał, najwygodniejsze jest chyba IT oraz Magura, zaraz za nimi Fox bo to niewielki ruch pokrętła (choć dziwne że do tej pory nie dorobili się manetki). No a potem długo nic i U-Turn z ATA.

Edit:

Cenka super porównując do 700 funciarów na wyspie. Gdybym planował teraz zakup możliwe że skusiło by mnie to.

Tylko o Thorze różne opinie krążą, że ponoć trza się bawić z ciśnieniami aby poprawnie pracował.

• Mod Team

Heh, najprawdopodobniej hadek, chociaż Nomad Carbo też mi śmignął przez czapę :icon_wink:

Widze ze Trophy dalo Ci do myslenia Janislaw :D

Wyscig zbrojen trwa...

A w temacie. Skracanie widelca to niepotrzebne gramy i dodatkowa komplikacja systemu. Ja nie potrzebuje, a jak mialem to uzylem pare razy i mi sie znudzilo.

Kwestia gustu. Jedni maja, uzywaja i obyc sie bez tego nie potrafia, dla innych zbedny grat.

Szacunek...

I.

Tyle,że tu jest inna kwestia, rower o skoku zawieszenia 120 mm i wykorzystywać do górskich zjazdów z amorem 140/150 mm a po zjeździe w doliny (do domu) śmigać na 120 mm. (plus dodatkowa opcja skrócenia na podjazdy)

A to nie jest równoznaczne z kupieniem amora o optymalnym skoku i ze skracaniem tylko na podjazdy.

• Mod Team

Klaniam,

Sztywniak optymalizowany pod 100mm jezdzilem ze skokiem 130mm a potem ze skokiem 100mm ale za to z kolem 29 cali z przodu i jak pamietasz nie mialem specjalnych problemow na podjazdach.

Kazdemu w/g potrzeb i oczekiwan. Ja skracaniom mowie NIE :icon_wink:

Szacunek...

I.

Widzę, Janisław , że porzucasz możliwości sprawnego podjeżdżania, kąt podsiodłówki 71*sprawi że bardzo będziesz wypychał nogi przy pedałowaniu (wymusi niską kadencję) co powoduje skuteczne podrywanie przedniego kółka :icon_wink:

Niby skok nie taki wielki, a geometria jak w DH :D

trzeba będzie siadać na samym czubku dłuugiego siodełka żeby jako tako podjechać (zresztą chyba nawet można to wyczytać między wierszami testu który wrzuciłeś) :)

No tak. podjeżdżam sobie i okazuje się e jest stromo, tak stromo, że przednie kółko zaczyna myszkować i wtedy zdejmuję rękę z kierownicy i kręcę pokrętłem :icon_mrgreen:

Jak widze, ze jest stromy podjazd to chyba wczesniej skroce ten skok, bo wiem ze nie dam rady, prawda? :whistling: Przynajmniej ja tak mam, na niektore to w ogole nie ruszam skoku i jade na 140, czasami widze od razu ze nawet na 110 bedzie ciezko. Ale fakt faktem amor nie jest zbyt dlugi i podjazdy nawet na 140 mnie zadziwiaja.

Nie wychwalam u-turna, tylko go troche bronie, bo sam bylem nastawiony bardzo negatywnie a wykorzystuje nader czesto :whistling:. No i bardzo rzadko staje zeby skrocic skok, podnoszenie tez czesto robie podczas jazdy

Jak widze, ze jest stromy podjazd to chyba wczesniej skroce ten skok, bo wiem ze nie dam rady, prawda? :whistling:

Nie prawda, skracam dopiero jak kółko zaczyna się odrywać, a to już jest bardzo stromo, gwarantuję Ci, a wydłużam przed samym końcem wzniesienia, tak że jak jestem na górze to widelec ma swój normalny skok.

Revelationa wcale bym nie kupił, bo taka zmiana skoku do niczego by mi się nie przydała :icon_mrgreen: , niech się RS trochę bardziej postara, przynajmniej tak jak Fox.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...