Skocz do zawartości

[rower] do 1000 zł dla osoby ważącej 120 kg

spioch100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za 1000zł niestety nie kupisz nic nowego, co wytrzyma chociaż jeden sezon pod Twoją wagą, szczególnie, że chcesz jeździć raczej energicznie i zjeżdżać czasem z asfaltu.

Napisano

Powiem Ci z własnego doświadczenia, że kupiłem kellysa quartza dsc w poprzednim sezonie i już wymieniłem piasty oraz obręcze tj to co jest prawie najważniejszą rzeczą w rowerze. Po prostu poprzednie nie ogarniały. Mam 190 cm oraz 90 kg. Dodam że za rower dałem 1600 zł jakoś. No ale teraz wymieniłem na obręcze na mavici 317 oraz piasty na slx-y i póki co jest super - duża różnica w porównianiu ze starymi częściami a jeżdżę po trudnym terenie a jeszcze czasem trafi się błocko. Ostatni wypad nocą zaowocował warstwą błota na ramie równą 4 cm w miejscu gdzie nie było błotników (dobrze, że przypomniałem sobie, że je kupiłem bo w innym przypadku miałbym to błoto na plecach oraz twarzy ;) a tak wróciłem czysty i tylko cholernie zmęczony(pozytywnie :) ))

Pzd w razie czego pisz to postaramy się pomóc.

Napisano

Raczej miękki widelec o cienkich goleniach nie będzie pracował jak należy. Osprzęt z dolnej półki nie wytrzyma długo siłach jakie będą działać na cały rower. Nie chcę Cie zniechęcić do jazdy rowerem, ale jeśli chcesz dzięki temu pozbyć się paru kg, jest to jednoznaczne z tym, że będziesz musiał jeździć szybko i energicznie, a to byłoby dość ryzykowne na każdym z w/w rowerów.

Dla lepszego zobrazowania sprawy polecam przejrzeć ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...