Moloch89 Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Mam taki problem: mam w rowerze hamulce hydrauliczne Shimano XT BR-M765 z kalmkomantekami XT dualcontrol. Odczepiłem koła żeby je wyczyścić i nie moge ich z powrotem wsadzić, szczęki są jakby zaciśnięte, mam ten rower dopiero od nie dawna i nigdy wcześniej nie miałem styczności z hydrauliką, o czymś zapomniałem jest jakiś trik? Wcześniej wszystko działało prawidłowo nie było żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 zacisnales hamulec jak miales zdjete kolo... masz problem. Mi sie to na szczescie nie zdarzylo bo uwazam...wiec niestety nie pomoge bo nie mialem tego problemu. Sadze ze sa na to jakies patenty...ale na pewno nie bedzie to łatwe. (zawsze mozna spuscic Twoj syntetyczny z tych shimanosow ale moze ktos zna lepszy sposob) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Wystarczy rozepchać klocki np. śrubokrętem i nie ma potrzeby spuszczania z nich oleju. Następnym razem nie wciskaj klamki, jak masz ściągnięte koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 dzięki dobra udało sie nożem wepchmołem kolcki i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.