Skocz do zawartości

[rama] Kross A2 czy A8

grynio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak jak w opisie składam 2 rower i nie wiem jaką rame wybrać.. Jakie są różnice miedzy ramami Kross'a A2 i A8??

Napisano

Bzdura, A2 i A8 to różne ramy.Oczywiście mówię o najnowszej kolekcji.

A2 jest zrobiona ze stopu 6061 i ma bardziej turystyczną geometrię.

A4/A6/A8 jest ze stopu 7005 potrójnie cieniowana, ze szlifowanymi spawami, bardziej sportowa geometria no i pewnie dużo lżejsza.

Napisano

....

A2 jest zrobiona ze stopu 6061 i ma bardziej turystyczną geometrię.

...

A ja trochę inne pytanie, czy ktoś to jakoś sprawdził? Pytam ponieważ Kross w ramach A2 2009/2010 na ramie napisał stop 7005, a w specyfikacji roweru na stronie producenta widnieje własnie 6061 - sam się gubię :rolleyes:

Napisano

Moim zdaniem jest ze stopu 6061, to jest ta sama rama co była w poprzednich latach. A to co jest na ramie (na zdjęciu) to pewnie jakiś błąd...

Kolega pewnie pyta o ramy do roku 2008, bo takie są dostępne np. na allegro. I te różnią się tylko malowaniem, więc która się bardziej podoba.

Napisano

Moim zdaniem jest ze stopu 6061, to jest ta sama rama co była w poprzednich latach. A to co jest na ramie (na zdjęciu) to pewnie jakiś błąd...

....

No właśnie na zdjęciu się nie opierałem, tylko rzeczywiście tak jest na tych ramach napisane ;) - bo zauważyłem to poprostu w sklepie, ciekawi mnie również to że Kross dla modelu A2 2010 podaje geometrie ramy a dla Hexagonów już nie (na Hexagonach pisze własnie stop 6061) - zabieg marketingowy aby ktoś nie zauważył że w rowerze za 700zł jest ta sama rama co w rowerze za 1400zł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...