Skocz do zawartości

[licznik] jaki do 60-70zł

ziemian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie wiem jak mac tronik ale sigmy mam 2 na dwóch rowerach

stary ma 13 lat i nic się z nim nie działo w tym czasie tylko raz wymieniane baterie były a nie ma opcji uśpienia (oszczędza baterie)

nowy 1609 dopiero od miesiąca

świetne liczniki

Napisano

Sigmę można polecić miałem przez długi okres BC600 bo od 2000 do 2007 roku i w sumie nadal działa w drugim rowerze, którego teraz użytkuje siostra, ja czasami zimą, więc właściwie licznik ma 10 lat i ma się naprawdę dobrze dodam, że zaliczył pranie w pralce :) . Od 2007 roku zaś w rowerze podstawowym mam sigmę BC906 i z tą też nic się nie dzieje. Miała kilkanaście upadków i żyje.

Napisano

Sigma ma jedną dobrą zaletę, ma pamięć która nie zeruje się przy braku zasilania, tak więc mamy pełny przebieg roweru nawet jak wymienimy baterię. Co do MacTronic to nie wiem. Wyświetlacz wygląda jak w komputerkach Atech. Miałem Atech z takim wyświetlaczem ale niestety nie przeżył kilkukrotnego upadku na asfalt, przesiadłem się na nowszy model F-13 który jest nie drogi i oferuje podstawowe funkcje. Niestety nie wiem jak jest z jego niezniszczalnością ale zapewne nie za bogato, bo wygląda tak sobie. Sam planuję do nowego roweru zakup jakiejś sigmy. Ta 1009 wydaje się być jeszcze w miarę fajna, choć chyba kupię podstawową 509, bo i tak noszę się z zakupem datalogera który mi wszystkie istotne rzeczy wyrzuci :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...