Skocz do zawartości

[Rower] składanie na starej ramie gianta

smierzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chcial bym sie dowiedziec od czego mam zaczac. mam rower 12 latka giant i na jego ramie chcial bym zlozyc zupelnie cos nowego czy to wogole sie oplaca i od czego mam zaczac? jak podobierac czesci i tak dalej

Napisano

Jeśli to 12 latek to lepiej zacznij od zakupu nowej ramy. Napisz Jaki jest przedział cenowy i do czego chcesz mieć ten rower

Napisano

Temat przeniosłem i wyedytowałem.

12 letnia rama gianta może być dobra na rower zimowy, podejrzewam, że główka ramy jest pod 1 calową rurę sterową.

Zależy ile jeździsz, jak jeździsz i ile chcesz wydać.

Napisano

za bardzo sie nie znam ale na ramie mam Boulder chyba ze gdzie indziej mam patrzec. Cenowo to pewnie tak gdzies kolo 2000 pln ale skadal bym go w zimie wiec wszystko moglo by sie zmienic. Rowerek do jazdy w miescie jak i do lasu stawiajac w 75% na miasto

Napisano

za bardzo sie nie znam ale na ramie mam Boulder chyba ze gdzie indziej mam patrzec. Cenowo to pewnie tak gdzies kolo 2000 pln ale skadal bym go w zimie wiec wszystko moglo by sie zmienic. Rowerek do jazdy w miescie jak i do lasu stawiajac w 75% na miasto

http://www.bikepedia.com/QuickBike/BikeSpecs.aspx?Year=1998&Brand=Giant&Model=Boulder&Type=bike - Giant Boulder 1998

Osobiście popatrzyłbym za nowym rowerem, tym bardziej że z takim budżetem można w okresie sierpień/wrzesień/październik znaleźć naprawdę konkretną okazję.

Napisano

...a jeśli nie i za razem nie jesteś z byt wymagającym użytkownikiem. To możesz zostawić ramę i widelec, resztę uzbroić w osprzęt ala Deore Do delikatnej jazdy po lesie jak i po mieście rower da radę. Na tym forum użytkownik Klosiu posiada starego Bouldera, w którym wymienił wszystko po za ramą. Rower moim zdaniem prezentuje się bardzo dobrze.

Napisano

a masz moze gdzies linka do zdjecia tego roweru? oczywyscie chcial bym zeby mi jeszcze troche posluzyl i zeby nie bylo ze za jakis czas bede musial nowy kupic. na pewno na wyscigi mi porzebny nie jest. Co bys zrobil na twoim miejscu zlozyl caly nowy czy zostal przy tej ramie. do zimy mam troche czasu wiec moze sie zdecyduje na jakies rozwiazenie

Napisano

Nie wiem jakie masz plany na przyszłość. Jeżeli to ma być rower podstawowy to pomyślałbym nad zakupem ramy chociażby ze stajni accenta, tego Gianta zrobiłbym jako rower zimowy, dlatego, że jeżdżę zimą i mogę Ci powiedzieć, że osprzęt dostaje po dupie. efekty wychodzą nawet teraz.

Napisano

a czy istnieje na przyklad mozliwosc ze jak bym sobie kupil rower trekingowy i drogi koplet kol z oponami bardziej w teren to bedzie cos stalo na przeszkodzie zeby je sobie zmieniac?

Napisano

Całych kół nie musisz kupować, możesz zmieniać same opony. Choć dla mnie szybciej jest np przełożyć kasetę z koła na koło niż przekładać opony (na zmianę używam slicków z terenówkami).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...