szymku Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witajcie, Zmieniam nieco mój już nieco wysłużony rowerek mtb, i ostatnim elementem jego modyfikacji jest korba. Kaseta to Sram 850 11-32, przerzutka tył X-7, przód 5.0. Wiem, że wkład mam dobry, nie posiada żadnych luzów, to może niekoniecznie bym go wymieniał. Więc pytanie, jaką korbę byście polecili, raczej do zastosowań nie-zawodowych (czyt. z górnej półki ). Z góry dzięki za pomoc! Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Z górnej półki mogę Tobie polecić Sh XTR lub SRAM XX. Podaj choć łaskawie kwotę jaką dysponujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Myślę, że kwota do ok. 200 zł byłaby dobrym wyjściem, oczywiście niekoniecznie ostatecznym (tak wysokim ). Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Myślę, że kwota do ok. 200 zł byłaby dobrym wyjściem, oczywiście niekoniecznie ostatecznym (tak wysokim ). Szymon W tej cenie to jakiegoś deore z hollowtechem już kupisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1111 Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Pytający właśnie nie chce korby z wyższej półki . Za 200zl można już kupić fajną korbę na poziomie deore z HOLLOWTECH II np. http://allegro.pl/item1085012575_mechanizm_korbowy_fc_m542s_175mm_hollowtech_ii.html ewentualnie truvativ: http://allegro.pl/item1073550757_korby_truvativ_firex_isis_44_32_22_przecena.html to moje propozycje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Pytający właśnie nie chce korby z wyższej półki . Za 200zl można już kupić fajną korbę na poziomie deore z HOLLOWTECH II np. http://allegro.pl/item1085012575_mechanizm_korbowy_fc_m542s_175mm_hollowtech_ii.html Dzięki za propozycję. Wydaje się, że wyższa półka = wyższa cena. Jeśli jest jakiś dobry kompromis, wykraczający poza w/w ramy cenowe, to myślę, że mógłbym się zastanowić. A idąc w system z wkładem (który ja napisałem wcześniej, póki co jest bez zarzutu, toteż niekoniecznie bym go chciał zmienić, chyba że argument za jego zmianą będzie dobry). Może jeszcze coś się uda wyskubać w tym temacie? Poczytałem nieco, i ciężko teraz coś fajnego i dobrego dorwać do 8 rzędów. Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Wkład mocowania jakiego typu masz? Kwadrat, octalink, isis? Poczytałem nieco, i ciężko teraz coś fajnego i dobrego dorwać do 8 rzędów. W przypadku korb masz pełen wybór, gdyż nie istnieje takie coś jak podział na korby 8 i 9 rzędowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Wkład mocowania jakiego typu masz? Kwadrat, octalink, isis? Korby są zamocowane zwykłą śrubą (foto w załączeniu). Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.