Skocz do zawartości

[torba] podsiodłowa z systemem ICS

Nastron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

chciałbym spytać Was, czy ktoś używa torebki pod siodełko z systemem ICS? jest to system szybkiego montażu, na klik:)

BZP740.jpg

pytam, bo mam siodełko Selle Royal Mach i mysle nad kupnem torebki którą bym mógł szybko wpiąć, wypiąć. chodzi np. o sytuacje kiedy w torebce mam pare rzeczy i zatrzymuje sie pod Tesco zeby coś kupić...zeby ich nie wyjmować wszystkich tylko zabierać torebkę ze sobą.

chcialbym tez wiedzieć (z doświadczenia innych) czy taka torebka faktycznie mocno sie trzyma i czy nie wypadnie np po skoku na kraweznik, nie zlamie sie plastik itd.

poprosze o ewentualne linki do takich torebek

Napisano

właśnie ostatnio kupiłem model, który masz na zdjęciu (to był spontaniczny zakup - 55zł - wiele nie stracę jak się nie sprawdzi). Powiem, że ten system zamocowania sprawia wrażenie mocno niestabilnego. Wręcz bałem się, że odpadnie (połamie się to ramię, na którym wisi torba).

No ale jeżdżę już tak drugi tydzień, ładunek dosyć ciężki (dętka, imbusy w scyzoryku, cegłowata nokia 6310, klucze do piwnicy/mieszkania, łatki), zaliczyłem wszystkie najbardziej wyboiste zjazdy na moich trasach, a torebka wciąż się trzyma. Więc system raczej jest dopracowany. Jak ten stan się zmieni - to się wypowiem.

Napisano

Witam.

Kupiłem sobie torbę z tym systemem w kauflandzie za 29zł. Przejeździła już ze mną niejedną trasę asfaltową, leśną a nawet górzystą kilka skoków też zaliczyła i trzyma się cały czas bardzo dobrze. A wożę w niej wszystkie potrzebne rzeczy na krótkie wyprawy. Klucze(scyzoryk), skuwacz, łyżki, łatki, drut, i kilka innych pierdołek.

Napisano

za 29zl? super cena. w kauflandzie mowisz. a kiedy kupowales? bo skoro ostatnio jakos, to moze jeszcze będą, to się wybiorę.

czy montując ją do siodełka SR Mach nie będzie mi ona zawadzać o uda w czasie jazdy?

Napisano

byłem wczoraj w kauflandzie i jeszcze je widziałem. Ja jak mam ją przyczepioną to o nic nie wadzę.

Napisano

Witam.

Sorry że dopiero teraz wstawiam zdjęcia ale nie miałem prędzej aparatu :wallbash: Co do pojemności to nie mam pojęcia jaka jest ale po otwarciu dodatkowego kołnierza mieszczę wszystko co potrzeba.

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Napisano

Witam

Czy system ICS jest jeszcze stosowany ? Przeglądając sklepy rowerowe bardzo rzadko spotyka się tego typu system montażu. Mnie konkretnie interesuje taka torba podsiodłowa Moje siodełko to Fi'zi:k nissene III. Czy ten system ICS naprawdę jest taki rewelacyjny ? Czy jest jakiś sposób montażu takiej torby z linku do mojego siodełka ? Albo może jakąś podobną budową torebke zamontować ?

Pozdrawiam

Ps. Sorry za odkopywanie, ale nie chcialem zakładać 2 teamtu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...