Suja15 Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam !!! Robie ten temat z powodu tego iż mam rower 3dni merida matts 40v ale niestety jechałem na koncercie i sie wywróciłem<totalna klapa,a rowerm miał dopiero jeden dzień!!!>Gdy się wywróciłem Wozek przerzutki tylnej został uszkodzony <skrzywił się> i teraz jak wrzucam na przerzutkę np.1-1 lub 2-1 , 3-1 wozek szoruje o szprychy , a gdy oddałem rower do gwarancji powiedzieli mi ze nie przyjmują szkody mechanicznej<mam za miesiac stawic sie na przegląd > Czy da sie ten wózek wyprostować samemu?? Czy trzeba kupować nową przerzutkę tylna ???Ale gdy wymienie przerzutkę gwarancja chyba zniknie ; / nie wiem kompletnie co robić tata mi mówił ze chyba da sie jakoś wyprostować ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo że wozek pęknie . CO mam robić licze na waszą pomoc !!! Zdarzyło wam się kiedyś cos takiego??I najgorsze jest to ze do tego roweru nie da sie wstawic oslonki na tylne przerzutki ; /Może za pewną opłatą da sie wyprostować w serwisie??? <nie chce zmieniac przerzutek bo sa solidne tzn shimano Alivio> Jeszcze raz proszę o pomoc !!! Wiem że nie za wiele czasu upłyneło ale proszę o szybką odp bo chce sie dzis wybrac na dłuższą podróż !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Na pewno wózek przerzutki, a nie hak? Bo jeśli hak to 10-20zł kosztuje nowy, odkręcasz, wymieniasz i jedziesz. Jeśli boisz się o gwarancję przy wymianie przerzutki to dopytaj w sklepie. Wózek też da się naprostować, można go również wymienić (trzeba zerkać na allegro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suja15 Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Ale ten wozek nie jest wmontowany w przerzutkę ?A jak go wyprostowac żabą czy czym? Halo jest tu ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Halo, pomyłka, nie ma nikogo. Szukałeś na forum? Prostujesz tak jak prostuje się kawałek blachy albo pręta. Tylko delikatnie. Może pęknąć. Tak, wózek jest wmontowany w przerzutkę, przecież nie lewituje przy niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.