Skocz do zawartości

[Wozek przerzutki tylnej]Krzywy

Suja15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Robie ten temat z powodu tego iż mam rower 3dni merida matts 40v ale niestety jechałem na koncercie i sie wywróciłem<totalna klapa,a rowerm miał dopiero jeden dzień!!!>Gdy się wywróciłem Wozek przerzutki tylnej został uszkodzony <skrzywił się> i teraz jak wrzucam na przerzutkę np.1-1 lub 2-1 , 3-1 wozek szoruje o szprychy , a gdy oddałem rower do gwarancji powiedzieli mi ze nie przyjmują szkody mechanicznej<mam za miesiac stawic sie na przegląd >

Czy da sie ten wózek wyprostować samemu?? Czy trzeba kupować nową przerzutkę tylna ???Ale gdy wymienie przerzutkę gwarancja chyba zniknie ; / nie wiem kompletnie co robić tata mi mówił ze chyba da sie jakoś wyprostować ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo że wozek pęknie . CO mam robić licze na waszą pomoc !!! Zdarzyło wam się kiedyś cos takiego??I najgorsze jest to ze do tego roweru nie da sie wstawic oslonki na tylne przerzutki ; /Może za pewną opłatą da sie wyprostować w serwisie??? <nie chce zmieniac przerzutek bo sa solidne tzn shimano Alivio> Jeszcze raz proszę o pomoc !!!

Wiem że nie za wiele czasu upłyneło ale proszę o szybką odp bo chce sie dzis wybrac na dłuższą podróż !!!

Na pewno wózek przerzutki, a nie hak? Bo jeśli hak to 10-20zł kosztuje nowy, odkręcasz, wymieniasz i jedziesz. Jeśli boisz się o gwarancję przy wymianie przerzutki to dopytaj w sklepie. Wózek też da się naprostować, można go również wymienić (trzeba zerkać na allegro).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...