Skocz do zawartości

[ rama ] Rama do MTB do 200 zł - da się ?

Oski34

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich !

W tej chwili jeżdżą zwykłym rowerkiem z ramą męską 26". Dofinansowałem go trochę, kupiłem nowe koła z oponami MTB typowymi w błoto. Mam też stary rowerek jakiś tam Junior GRAND. W sumie dysponuję 3 stówami i tymi 2 rowerumi i chciałbym złożyć coś fajnego w stylu MTB, ale nie do skoków czy tam hardcorowego downhillu, chociaż przyznam, że lubię błoto i wodę, więc w tych warunkach będzie użytkowany. Myślę, że podzespołów mi wystarczy z tamtych rowerów, potrzebuję tylko nowej ramy i ew. kilku dodatków, więc szukam jakiejś ramy do tych celów w cenie nie przekraczającej 200 zł ( rama nie musi być nowa ). Co byście polecili ?

Pozdrawiam

P.S Nie śmiejcie się, nowy jestem :P

Napisano

Kurde, chyba za droga, bo gdybym ją kupił to całą kasę wydałbym na ramę, a nie sądzę, że nie będzie innych wydatków. Wolałbym się trzymać tych 2 stówek. Naprawdę nie ma nic za tą cenę ?

Napisano

Używaną za 200 zł znajdziesz, ale trzeba trochę poszukać. Nawet tu na forum warto zaglądać do sprzedawanych albo założyć temat w dziale "Kupię"

Napisano

Napisałem mejla do sprzedającego tego kompletu : http://allegro.pl/item1087219674.html . Myślę, że to dość dużo części, i jeśli cena będzie adekwatna do kasy jaką zamierzam na to wydać to będę się poważnie zastanawiał. Wprawdzie kolor nie taki jak bym chciał, ale że na lakierowaniu coś się znam to nie ma problemu.

Napisano

Napisałem mejla do sprzedającego tego kompletu : http://allegro.pl/item1087219674.html . Myślę, że to dość dużo części, i jeśli cena będzie adekwatna do kasy jaką zamierzam na to wydać to będę się poważnie zastanawiał. Wprawdzie kolor nie taki jak bym chciał, ale że na lakierowaniu coś się znam to nie ma problemu.

Tylko że to z MTB nie ma nic wspólnego :) , to jest bardziej rowerek do "szaleństw", na pewno nie do normalnej jazdy.

Napisano

No, ale geometria tej ramy jest do skoków i jak będziesz jezdził po parku/szosie/lesie o szybo się zmęczysz, nie pojedziesz na tym rowerze zbyt szybko i na długie trasy też sie nie nadaje.

Napisano

Nie kupisz szybko dobrej ramy za cenę 200zł, trzeba się uzbroić w cierpliwośc i przeszukiwać allegro.pl lub inne serwisy w szczególności nasz dział "sprzedam" znajdujący się tutaj na forum. Pośpiech jest złym doradcą.

Napisano

Jestem zainteresowany ramą Poison Strychnin 2006. Cena bardzo dobra, bo 150 zł. Czy to dobra rama ? Jeździłem kiedyś na czymś podobnym, i było świetnie, dodatkowy plus to to, że wchodzą opony o szer. 2.5".

Napisano

A ty chcesz na tym rowerze skakać czy jeździć ? Bo to rama do skoków i niezbyt nada sie do jeżdzenia po błocie i po lesie...Ile msz wzrostu ? Dobry będzie ten evolution którego maroxd podał

Napisano

A ja coś czuję, że kolega ma 16 lat i po prostu chce sobie złożyć rower. Nie ma żadnych konkretnych koncepcji, co będzie robił na tym rowerze, tylko wszystko co jest na topie...

Napisano

Nawet się wstrzeliłeś tylko koncepcje nawet mam . Wzoruję się troszkę na najfajniejszych rzeczach z rowerków którymi jeździłem. Chyba kupię tą ramę, jest niedroga, w dobrym rozmiarze, stanie i powinna być w miarę wszechstronna. A do turystyki to mam inny rower :D

W sumie to z kumplami jak chcemy do lasu, to jedziemy do lasu, a mamy i takie dni że po kilka godzin katujemy na schodach i górkach. Nie ma reguły, ale jak kolega się przekonał [złamał ramę] , podstawą jest mocny sprzęt.

Napisano

Tak, tylko skoro chcesz rower do katowania to pisz, że do tego chcesz, a nie w tytule tematu dajesz MTB... Każdy rower ma w sobie coś fajnego, ale nie ma jednej idealnej ramy do wszystkiego.

Napisano

Patrząc na jazdę innych i filmiki na youtube, to nasza jazda jest lajtowa, chociaż jak pisałem wyżej marketowóz kolegi nie przetrwał. Nie ma wielkich skoków, mój najwyższy to coś koło metra, może i nie, patrząc na downhillowców w naszym mieście to jest nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...