kubusq1 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam Zamierzam kupić nowy rower mtb. Mam 182 cm wzrostu i 72kg wagi. Jeżdżę głownie po mieście, czasami po leśnych dróżkach. Nad jaki rowerem zastanowić się w takiej cenie? Dla mnie ważnie aby był lekki i dosyć miękki. Czy dwa amortyzatory [przedni i tylni] to byłby dobry wybór? Pozdrawiam i czekam na pomoc w wyborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Powiem tylko, że dwa amortyzatory przy tym zakresie cenowym to tragiczny wybór (niemożliwy do zrealizowania?). Tematów tego typu jest wieleee i chyba nie włożyłeś za wiele wysiłku, żeby coś znaleźć. Poszperaj, poczytaj i wtedy pisz o wątpliwościach, konkretnych modelach etc. Pozdrower. EDIT: no i chyba trochę za duże masz wymagania w stosunku do ceny ;> jeśli myślisz tylko o nowym to może i będzie 'dosyć miękki', ale tylko z przodu, bo fulla nie dostaniesz. Troszkę czasem dupkę podrzuci. Nie będzie też super lekki, bo takie też swoje kosztują. Ogólnie rzecz biorąc w tej cenie znajdziesz 'rowerek do pojeżdżenia' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusq1 Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 To prawda ze za bardzo sie nie wysiliłem lecz wogole się nie znam na rowerach :/ nie wiem jakie firmy są dobre. przeglądając allegro znalazłem takie: 1.NORTHTEC HALCYON DB 2.KROSS HEXAGON V6 3.AUTHOR 2010 SOLUTION albo jeszcze northtec canyon 2 co sadzicie o tych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 1. wygląda jak z odpustu 2. w tej cenie znajdziesz unibike fusion, lepszy osprzęt niż v6 3. unibike evolution 2009, też lepszy osprzęt niż author. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusq1 Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 to moze jakies polecicie? Ten unibike fusion mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suja15 Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Może zobacz Meride Matts albo krossa level 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusq1 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 tak się zastanowiłem i wybrałem te 2 unibike evolution 2009 i merida matts Który lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 tak się zastanowiłem i wybrałem te 2 unibike evolution 2009 i merida matts Który lepszy? Unibike Evolution 2009 - nie będziesz żałował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurownik Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Podepnę się. Na początku - jestem tu nowy, więc witam wszystkich. W związku z tym, że mój rower zaniemógł, a z racji wieku, jakości i innych dolegliwości jego reanimacja jest nieetyczna muszę rozejrzeć się za nowym pojazdem. Czytałem trochę Wasze forum, porady, czegośtam się dowiedziałem, ale wielu rzeczy dalej nie wiem. I stąd moje pytanie - na rower mam do wydania 1200-1300 zł i, nie wiem czemu, w oko wpadł mi Scott Aspect 60. Nie znalazłem nigdzie konkretnych informacji nt. tej marki. Warto inwestować w ten rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Podepnę się. Na początku - jestem tu nowy, więc witam wszystkich. W związku z tym, że mój rower zaniemógł, a z racji wieku, jakości i innych dolegliwości jego reanimacja jest nieetyczna muszę rozejrzeć się za nowym pojazdem. Czytałem trochę Wasze forum, porady, czegośtam się dowiedziałem, ale wielu rzeczy dalej nie wiem. I stąd moje pytanie - na rower mam do wydania 1200-1300 zł i, nie wiem czemu, w oko wpadł mi Scott Aspect 60. Nie znalazłem nigdzie konkretnych informacji nt. tej marki. Warto inwestować w ten rower? http://www.scott.pl/product.php?id_cat=235&id_prod=1296 Dziwne że nie słyszałeś tym bardziej że jest to jadna z bardziej poważanych marek jak i Giant/Merida/KTM itp, ja jednak uważam że w kwocie do 2tyś złotych warto patrzeć na Kross`y, Unibike`i, Kellys`y ponieważ w mojej opinii mają najlepszy stosunek cena/jakość - w przypadku scotta sporą marże płacimy za firmę, czyli za odpowiednią naklejkę na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rurownik Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Dziwne że nie słyszałeś tym bardziej że jest to jadna z bardziej poważanych marek jak i Giant/Merida/KTM itp, Nie, no słyszeć o marce słyszałem, ale nie czytałem konkretnych opinii uzytkowników. Coś konkretnego z Kelly's masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusq1 Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Unibike Evolution 2009 - nie będziesz żałował dzieki czyli teraz tylko jechac do hurtowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1111 Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Wtrącę swoje: http://allegro.pl/item1081518460_schwinn_mesa_lt_rama_alu_sram_x_7_rst_gila_sl.html i zostaje trochę kasy na ewentualne ulepszenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.