Szaibus Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Kupiłem nowy łańcuch i kasetę - Shimano HG50, jednak po założeniu coś jest nie tak. Łańcuch przeskakuje na przełożeniach 2 - 7,6,5 gdy mocno naciśnie się na pedały. Objawy te występują tylko przy tych przełożeniach. Korby są stosunkowo nowe, bo przejechałem na nich ledwo 300km na starym łańcuchu, i środkowa tarcza nie ma praktycznie żadnych śladów zużycia, więc to chyba nie jej wina. Przerzutki są dobrze wyregulowane, hak prosty, bębenek również ma się dobrze - z poprzednim zestawem ( łańcuch KMC Z-72 i kaseta Shimano HG30 ) nie było problemów z przeskokami. Na łańcuchu założona jest spinka KMC którą dość ciężko było zapiąć ( podobnie jak spinkę Srama ), jednak nie sądzę by to była jej wina - kolega jeździ na tym samym zestawie co ja, i nie ma problemów. Macie może jakieś pomysły, co można z tym zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.