thomason89 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 witam mam problem z uregulowaniem przedniej przerzutki tak aby łańcuch nie ocierał o wózek wiadome ze nie pojedziemy płynnie na każdym przełożeniu po kolei ale mi ociera nawet przy takim przełożeniu co w innym rowerze nie ociera a ma takie same parametru przerzutek . mam kasetę na 8 rzędów hg 50 łańcuch hg 50 korba deore m590 48 36 26 zębów przerzutka tył deore lx a przód deore http://www.allegro.pl/item1085084203_shimano_deore_lx_rd_m580.html http://www.allegro.pl/item1074450106_przerzutka_przod_shimano_deore_fd_m531_nowa_fv.html pomóżcie z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 W FAQ masz instrukcję. Jeśli ją przeczytałeś, to napisz z czym konkretnie masz problem, a jeśli nie przeczytałeś, to przeczytaj:icon_cool: Jeśli przerzutka nie jest odpowiednio wyregulowana, to FAQ Ci pomoże. Jeśli nie da się wyregulować odpowiednio przerzutki, to możliwe, że masz wuzek wgięty do środka i za wąski, przez co nie ma tam wystarczająco miejsca na łańcuch w skrajnych położeniach. Wtedy musisz delikatnie go rozgiąć To tyle na razie, co mogę powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexagon5800 Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 mam ten sam model przerzutki , dokrec tyle ile potrzebujesz prawa srubke od lewej strony , lewa zostaw bez mian a tylka prawa sie pobaw , pzdr . mi to pomoglo !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 dokręć tyle ile potrzebujesz prawa śrubkę od lewej strony. hehe, że niby, o które śrubki chodzi ?? FAQ opisuje jak dokładnie wyregulować przerzutkę. W razie problemów z regulacją możesz mieć problem z: - linka, pancerz - zasyfione - przerzutka - zasyfiona - skrzywiona prowadnica - nieprawdiłowy montaż tj. prowadnica przerzutki do 3 mm od blatu i równolegle do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.