Skocz do zawartości

[Amortyzator] RST Space Jump

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W internecie znalazłem dużo pochlebnych i niepochlebnych opinii na temat tego amorka. Jednakże ostatnio zaczął słabiej się uginać. Czy w tym amorku możliwy jest jakiś tuning? Czy raczej lepiej go sprzedać i za kwotę kupić coś lepszego (jeśli się da). Jeśli nie - to czy warto dołożyć trochę pieniążków

Dzięki z góry :confused:

Napisano

Nic nie było wymieniane, rower ma 3 tygodnie dopiero, chociaż stał nieużywany 2 lata w salonie (dlatego na allegro te rowery chodziły po 1500 zł).

Mówisz, że wymiana uszczelek i oleju pomoże? Jaki olej i jakie uszczelki? I jak go dobrze wyczyścić, dotychczas czyściłem tylko z pyłu.

Napisano

wymiana oleju powinna pomoc bo tyle stal to wiadomo, ale spróbuj psiknąć górne lagi brunoxem, może pomoc, przynajmniej mi chodzi lepiej po psiknięciu :)

Napisano

Witam

Teraz problem przybrał inną naturę: oddałem rowerek do serwisu, zaznaczając złą pracę amorka. Ok, zrobił mi, działał jak nowy, a nawet lepiej. Za 4h stwardniał tak samo jak był i... zaczął mulić. Dobijam go ledwo do połowy, ten potrafi 30 sekund pozostać ugięty i jak zsiąde dopiero powrócić do zwykłej pozycji.

Pomyślałem, że nie ma powietrza w amortyzatorze, spuściłem i działał tak samo. Na drugi dzień podjechałem napompować w serwisie (nie posiadam pompki do amortyzatorów, a nie chciałem zwykłymi) i znów zaczął normalnie działać... Pomyślałem, że napompowanie go przy 0 powietrza to dobry pomysł, jednak do czasu kiedy znów stwardniał. Jutro pojadę do serwisu gdzie robiłem przegląd, by go porządnie przysmarowali (górne lagi są suche) i doprowadzili amortyzator do porządku.

I pytanie: czy jak kupiłem rower w innym mieście to w Autoryzowanym Serwisie Krossa mogę ubiegać się o reklamacje amortyzatora?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...