GhostRid3R Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 W internecie znalazłem dużo pochlebnych i niepochlebnych opinii na temat tego amorka. Jednakże ostatnio zaczął słabiej się uginać. Czy w tym amorku możliwy jest jakiś tuning? Czy raczej lepiej go sprzedać i za kwotę kupić coś lepszego (jeśli się da). Jeśli nie - to czy warto dołożyć trochę pieniążków Dzięki z góry
dondavid Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 A wymieniany był olej, uszczelki, czyszczony? cokolwiek przy nim robiłeś?
GhostRid3R Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Napisano 19 Czerwca 2010 Nic nie było wymieniane, rower ma 3 tygodnie dopiero, chociaż stał nieużywany 2 lata w salonie (dlatego na allegro te rowery chodziły po 1500 zł). Mówisz, że wymiana uszczelek i oleju pomoże? Jaki olej i jakie uszczelki? I jak go dobrze wyczyścić, dotychczas czyściłem tylko z pyłu.
kielich001 Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 wymiana oleju powinna pomoc bo tyle stal to wiadomo, ale spróbuj psiknąć górne lagi brunoxem, może pomoc, przynajmniej mi chodzi lepiej po psiknięciu
GhostRid3R Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Napisano 23 Czerwca 2010 Witam Teraz problem przybrał inną naturę: oddałem rowerek do serwisu, zaznaczając złą pracę amorka. Ok, zrobił mi, działał jak nowy, a nawet lepiej. Za 4h stwardniał tak samo jak był i... zaczął mulić. Dobijam go ledwo do połowy, ten potrafi 30 sekund pozostać ugięty i jak zsiąde dopiero powrócić do zwykłej pozycji. Pomyślałem, że nie ma powietrza w amortyzatorze, spuściłem i działał tak samo. Na drugi dzień podjechałem napompować w serwisie (nie posiadam pompki do amortyzatorów, a nie chciałem zwykłymi) i znów zaczął normalnie działać... Pomyślałem, że napompowanie go przy 0 powietrza to dobry pomysł, jednak do czasu kiedy znów stwardniał. Jutro pojadę do serwisu gdzie robiłem przegląd, by go porządnie przysmarowali (górne lagi są suche) i doprowadzili amortyzator do porządku. I pytanie: czy jak kupiłem rower w innym mieście to w Autoryzowanym Serwisie Krossa mogę ubiegać się o reklamacje amortyzatora?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.